Internationell insats språktolk kurdiska (sorani)

Om tjänsten

51 Tolkpluton (11 Ledningsplatsbataljon) består av specialistofficerare och soldater med särskild kompetens inom tolkning, översättning och inhämtning av underrättelser från andra personer (personbaserad inhämtning).

Tolkplutonen är en gemensam strategisk resurs i Försvarsmakten. Den bidrar med sina resurser till såväl armén, marinen som flygvapnet. Tolkplutonen är en del av Ledningsregementet (LedR) i Enköping men har Uppsala som placeringsort. Huvuduppgiften är att förse Försvarsmaktens insatsorganisation med tolkar, både internationellt och nationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Tolka kurdiska (sorani) till svenska eller engelska och svenska eller engelska till kurdiska (sorani) i militär internationell insats.  

Arbetet består av många olika uppgifter förutom tolkning, bland annat inhämtning och bearbetning av information, samverkan med myndigheter och civila i insatsområdet.

Internationell insatsperiod nr 1 kommer att infalla v.841-902, nr 2 v.901-913. En kortare insatsutbildning kommer att hållas i anslutning till nedrotation.

Behörighetskrav 

* Genomförd svensk värnplikt/GMU eller GSU INT/US med godkända betyg

* God förmåga att uttrycka sig på kurdiska (sorani) i tal.

* Svenskt medborgarskap

* Godkänd säkerhetsprövning (görs vid antagningstester)

* God fysik för att klara tjänsten med bibehållen förmåga

* Godkänd läkarundersökning

Önskvärda meriter 

* Tidigare internationell militär erfarenhet EU/FN/NATO

* God samarbetsförmåga

* Erfarenhet av tolkning och översättning

* Tidigare internationell erfarenhet

* God kunskap och erfarenhet av informationsinhämtning

* Universitet- eller högskolestudier

* B-körkort

Personliga egenskaper 

Du bör vara strukturerad och stresstålig, samt ha en god social och kreativ förmåga. Du skall tycka om att arbeta i grupp samt ha lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Du skall dessutom ha en positiv inställning till fysisk träning då tjänsten förutsätter en god grundkondition över tid. Tjänstgöringen i förbandet ställer krav på personlig integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökningsprocessen 

Ansökan sker digitalt via Försvarsmaktens hemsida. Till ansökan bifogar du bilagor som efterfrågas samt eventuella meriter du vill åberopa.

I samband med anställningsintervju kommer du att genomgå språktester, chefsintervju, säkerhetsprövning, fysiska tester samt läkarundersökning.

Bilagor att bifoga till ansökan: 

* Personligt brev

* CV med referenser

Anställningstyp 

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Övriga upplysningar  

Enhet: 11.Ledningplatsbataljon, 115.Kompaniet, 51.Tolkpluton

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Stefan Hamrin, ledR-51tolkpluton@mil.se

Facklig representant:

Kn Claés Åkesson 0171-15 77 67 

Välkommen med din ansökan! 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 april 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan