Säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods och hantering av brandfarliga och explosiva varor (BVKF)

Om tjänsten

Vi söker nu en Säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods och tillika föreståndare för hantering av brandfarliga varor med placering vid Stödenheten.

Arbetsbeskrivning Chefen Ledningsregementet ansvarar för tillståndspliktig verksamhet inom området brandfarliga och explosiva varor (BVKF) samt att transport av farligt gods avsänds, mottags och transporteras under bästa möjliga säkerhetsförhållanden. Du kommer vara Chef LedR rådgivare för att åstadkomma hög säkerhet vid transport av farligt gods, bland annat genom att se till att bestämmelserna för transport av farligt gods och hantering av brandfarliga och explosiva varor uppfylls. I rollen som säkerhetsrådgivare för transport av farligt gods och föreståndare för hantering av brandfarliga och explosiva varor kommer du att bl.a. se till att:

 • bestämmelser i lagar, förordningar och föreskrifter följs
 • samordna och ge råd i frågor på strategisk och operativ nivå
 • identifiera farligt gods som lämnas för transport eller transporteras
 • förbandet följer de särskilda krav som gäller för transportmedel och utrustning, när sådana ska anskaffas
 • säkerställa att berörd personal har tillräcklig utbildning och att den finns dokumenterad
 • säkerställa att handlingar och säkerhetsutrustning som ska medföras i olika transportmedel motsvarar gällande bestämmelser
 • utarbeta rutiner i samband med inköp och underhåll av utrustning
 • öka medvetenheten hos personalen om farorna vid transport, lastning eller lossning av farligt gods samt hantering av brandfarliga och explosiva varor
 • ha vetskap om rapporteringsvägar för att kunna agera snabbt och effektivt vid eventuella olyckor eller tillbud under transport, lastning eller lossning av farligt gods
 • preventivt arbeta för att förhindra att olyckor, tillbud eller allvarliga regelöverträdelser sker
 • säkerställa att det finns en uppdaterad skyddsplan enligt kraven i ADR-S och RID-S
 • utarbeta förbandets styrande dokument avseende sakområdena  

Kvalifikationer Vi söker dig som har en utbildning med teknisk eller logistisk inriktning. Du har arbetat som säkerhetsrådgivare farligt gods, föreståndare brandfarliga varor eller har annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. För att kunna upprätta ändamålsenliga rutiner, instruktioner och rapportera är det en fördel om du har god kännedom om myndighetsarbete och eller Försvarsmaktens verksamhet. Erfarenhet av att arbeta som ADR-lärare är meriterande. För tjänsten krävs också att du har B-körkort. 

Personliga egenskaper Vi ser att du är initiativtagande, strukturerad och noggrann. En annan förutsättning för ett bra arbete är att du har en god samarbetsförmåga och är duktig på att skapa relationer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har goda kunskaper i Officepaketet.

Övrigt Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning med placering i Enköping. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Johan Clerborn, avdelningschef, 070-6450684

Fackliga representanter Växelnummer 0171-157000, OFR/O OF Enköping - Magnus Johansson, SACO – Annelie Ulander Karlsson, SEKO – Lars Lindell, OFR/S – Inge Bäcklin 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 januari 2018
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan