Verksamhetsarkitekt till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Om tjänsten

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter


Verksamhetsarkitekten (VA) hjälper ledningen inom Ledningskontoret (LEDK) att analysera och fatta beslut om effektiva förändringar i syfte att förbättra informationshanteringen. VA använder verksamhetens process- och informationsmodeller till att ställa rätt krav på informationsteknik. VA vid LEDK är direkt underställd Chefen LEDK. Du arbetar med att utveckla LEDK interna och externa verksamhetsprocesser samt deras informationshantering. Du samverkar med övriga kontor inom MUST och med Högkvarteret och arbetar för att MUST strategier överensstämmer med lagkrav, Försvarsmaktens och Must beslutade ambitionsnivåer och verksamhetens behov.

I dina uppgifter ingår att:

- Visualisera LEDK verksamhet med hjälp av olika modeller
- Ta en central roll i kravställning och utveckling av de IT-system som LedK använder.
- Utarbeta förslag till utveckling av informationshantering och processer utifrån verksamhetens behov av stöd
- Skapa en förmåga att hantera förändringar så att verksamheten snabbt kan svara mot nya omvärldskrav
- Beskriva och analysera verksamhetsprocesser, hur dessa kan förbättras och vilken information som används.fungera som katalysator, metodstöd och coach i verksamhets- och processutveckling samtövergripande uppföljning och analys
- Utveckla och förvalta metoder för effektiv kravinsamling
- Sammanhålla verksamhetsarkitekturen inom LEDK och stödja sektionscheferna
- Följa omvärldsutvecklingen inom informationshantering och verksamhetsutveckling i syfte att utveckla området internt LEDK.
- Tillse att LEDK processer följer FM och MUST strategier och riktlinjer (ex. MUST VU och ArbO).
- Utgöra LEDKs stöd i att implementera Must krav på IT-säkerhet och Information Management (IM)

Kvalifikationer

- Certifiering som verksamhetsarkitekt eller motsvarande dokumenterad praktisk erfarenhet
- Arbetat inom myndighet
- Förståelse för behov och nyttan av en ordnad arkitektur i verksamheten
- Kunskap om hur strategiska informationsplaner utarbetas
- Kunskap hur verksamhetsmodeller utvecklas
- Vetskap om hur du åstadkommer hög informationskvalité med hjälp av IT
- God förmåga att förstå och uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

- Erfarenhet från säkerhetstjänst
- Akademisk examen

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är initiativtagande, social, lösningsorienterad och driven. Du har mycket goda kommunikationsfärdigheter.
Du är en utpräglad lagspelare som triggas av att leverera lösningar över förväntan.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Befattningen är en tillsvidareanställning. För dig som inte är fast anställd inom Försvarsmakten kommer en provanställning på 6 månader att tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Stabschef Anders Stenström
Nås via växeln på 08-788 75 00


Fackliga representanter: 
SACO Anders Markow
OFR/S Katarina Kruse
OFR/O Roger Ericsson
samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Välkommen med ditt CV och ett personligt brev senast 2018-02-28Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 januari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan