Vakthavande befäl till Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten (Must)

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Tjänstgör vid Must vakthavandefunktion under ordinarie kontorstid.
- Ansvarar för omvärldsbevakning och lägesuppföljning inom ramen för Must vakthavandefunktion och representerar Must i Joint Operations Center (JOC).
- Uppdaterar Must operativa ledning om läget i närområdet och FM:s internationella insatser samt stödjer i frågor gällande underrättelse- och säkerhetstjänst.
- Utbildar personal för upprätthållande av Must grundberedskap.
- Samordnar föredragningar både internt och för externa uppdragsgivare.
- Är kontaktyta mot Försvarsmakten och övriga myndigheter, t ex Regeringskansliet, Säpo, FRA, NOA och MSB m fl i frågor som rör underrättelse- och säkerhetstjänst.

Krav:

-Officer nivå OF3, alternativt OF2 med mycket goda vitsord.
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
- Goda kunskaper i engelska.
- Bred erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten.

Meriterande kvalifikationer:

- Erfarenhet från tjänstgöring inom underrättelse- och säkerhetstjänst.
- Goda kunskaper om utvecklingen i Sveriges närområde.
- Erfarenhet från internationella insatser.
- Civil högskole-/universitetsexamen inom område som arbetsgivaren bedömer lämpligt.
- Goda kunskaper/vana att arbeta i IT/datorsystem, t ex IS UNDSÄK.

Personliga egenskaper:

Befattningen förutsätter ett strukturerat arbetssätt, flexibilitet, servicekänsla samt god samarbetsförmåga. Det krävs stor noggrannhet och förståelse för komplexa informationsflöden samt att du har en förmåga att arbeta och fatta beslut både enskilt och i grupp.

Då arbetsgruppen är liten och samarbetet bitvis intensivt kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Befattningen är placerad i nivå OF3. Vid tillträde inleds en period av internutbildning, vilket är en förutsättning för att i förlängningen vara självgående som Vakthavande befäl vid Must.
Befattningen är en tillsvidaretjänst. Tillträde sker snarast efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Maria Harrysson, tfn 08-788 91 26, altenativt nås via växeln, 08-788 75 00.

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow,
OFR/O - Roger Ericsson,
Försvarsförbundet - Katarina Kruse.
Samtliga nås via växeln, 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan: 2018-02-28Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 januari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan