Ställföreträdande Ledningsplutonchef (OR 6-7) vid 10.Stabs- och understödskompaniet, Livbataljon

Om tjänsten

Livbataljonens huvuduppgifter är att försvara Sveriges stats- och försvarsmaktsledning i händelse av krig samt bedriva statsceremoniell tjänst. Läs mer om Livbataljonen här eller se vår film


Vi söker dig som vill ingå i försvaret av huvudstaden, arbeta centralt i Stockholm och vara Försvarsmaktens ansikte utåt!

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ställföreträdande plutonchef skall du vara beredd att leda ledningsplutonen i chefs frånvaro samt arbetsleda plutonen i den dagliga verksamheten. Utöver detta kommer du bland annat ha ansvar för planering, genomförande, och uppföljning av förbandsutbildning samt ansvar för materieltjänsten. Vi erbjuder ett arbete i mycket varierande miljöer, både inom ledning/samband funktionen samt inom statsceremonier.

Kvalifikationer
 • Specialistofficersutbildning
 • Uppfyller FMfyss baskrav. Fälttest 12:00 samt multitest 175p.
Meriterande kvalifikationer
 • Grundkurs Samband
 • Kurs ledningssystem stabsplats
 • Kurs Taktiskt bärarnät telefoni
 • Signalskyddslärare
 • ISDL
 • Körkort för lastbil (C-körkort)
 • Tidigare tjänstgöring i lednings/sambandsbefattning på manöver- eller funktionsbataljon
Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområde.
Du är fokuserad och uthållig, duktig på att samarbeta. Du ser till att effektivt och strukturerat lösa problem för att kunna genomföra dina och förbandets uppgifter
I arbetsmiljön förekommer allergener från bl.a. häst och hö, det är viktigt att du inte får allergiska reaktioner med men för din arbetsförmåga.

Ansökan

Personligt brev, CV och dokumenterade utbildningar

Villkor

Anställningsform: Tillsvidare på heltid, kan komma att inledas med 6 mån provanställning
Lön: Enl ök, enl FM lönestruktur
Arbetsplats: Lidingövägen 28
Tillträde: Enl ök, önskvärt snarast

Upplysningar om tjänsten

Ledningsplutonchef Lt Sigge Winell, 073-658 55 73 sigge.winell@mil.se 
Personalchef Sara Bengtsson sara.x.bengtsson@mil.se

OFR/O Jan Bajer
OFR/S Madeleine Daleo
SACO Catarina Malmrot
SEKO Försvar Tomas Klasson

Samtliga nås via FM växel, 08-584 540 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 januari 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan