13.Säkerhetsbataljon söker plutonchef Stab- och tross

Om tjänsten

13.Säkerhetsbataljon söker plutonchef till Stab- och trosspluton

13.Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och innehåller delar från armén, marinen och flygvapnet.

Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet, subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett multifunktionellt spektrum av sensorer. Vid bataljonsstaben arbetar vår personal med stridsledning och bearbetning av inhämtad information. Idag tjänstgör våra duktiga medarbetare på ett flertal platser, både nationellt och internationellt.

Vi på 13.Säkerhetsbataljon verkar i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Det innebär att alla våra medarbetare skall ha likvärdiga möjligheter och rättigheter att utvecklas inom organisationen och kunna verka fria från diskriminering.

Stab- och trosspluton vid 133.Stab/funktionsskvadron betjänar bataljonsstaben vid 13.Säkerhetsbataljon.

Just nu söker vi en plutonchef till Stab- och trosspluton.

Befattningen innebär:

·         Planering av verksamheten vid plutonen som tex övningar och utbildning

·         Har hand om det samlade personalansvaret

·         Beredd ingå i nationella eller internationella insatser

Krav för tjänstgöring

-          Svensk medborgare

-          Taktisk officer, OF-1, helst inom ledning- samband, alternativt logistik

-          Körkort B

-          Inga allergier, alternativt att du är fri från allergiska besvär vid medicinering.

-          Godkänd säkerhetsprövning (genomförs som en del i rekryteringsprocessen)

-          Godkänt på fysiska tester

Meriterande för tjänsten

-          - Tjänstgjort i en motsvarande befattning

-          - Militära förarbevis terrängbil, lastbil

Allmän upplysning

Tjänsten är en tillsvidareanställning (nivå OF 1) med tillträde enligt överenskommelse, arbetsort Kungsängen.

För anställning krävs att du är svensk medborgare. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Placeringen innebär säkerhetsprövning med registerkontroll och kommer att genomföras enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer internationell arbetsskyldighet samt krigsplacering. Dina registrerade uppgifter behandlas för rekrytering av personal inom Försvarsmakten i enlighet med PUL.

För ytterligare frågor, kontakta Skvadronchef Max Skarp alt stf Skvadronchef Linus Stenmark genom växel 08-584 540 00

Fackliga representanter kan nås genom växel 08-584 540 00. Försvarsförbundet Madeleine Daleo, SACO Tomas Andersson, SEKO Tomas Klasson och OFR/O Jan Bajer.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-12


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 juni 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-08-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan