IT-säkerhetsofficer till 32.underrättelsebataljonen

Om tjänsten

Arbetsuppgifter:

Som IT-säkerhetsofficer är du ett stöd för Chefer och medarbetare i säkerhetsarbetet avseende IT-säkerhet. Du ansvarar för att hålla egen förbandschef informerad och uppdaterad om IT-säkerhetsläget. Du genomför kontroller av säkerhetsloggar, besök och driftjournaler, kontinuitets/avbrottsplan för IT system samt interna kontroller av att gällande bestämmelser och riktlinjer följs.

Genom att ge råd och utbildning till berörd personal arbetar du för en god IT säkerhet och att ständigt förbättra IT-säkerhetsabetet inom förbandet genom att utformar förslag till regler, planer och instruktioner. Du tillser att IT-säkerhetsmän finns utsedda och utbildade i tillräcklig omfattning vid förband/enhet där IT-utrustning är lokaliserad. Du samverkar med berörda aktörer i säkerhetsfrågor och rapporterar inträffade IT-säkerhetsrelaterade händelser till högre chef.

Det är av vikt att du har ett stort intresse för IT och nätverk.

Generella krav för tjänsten:

Svensk medborgarskap
Genomförd värnplikt eller GMU med godkända resultat
Minst OR6
B-körkort

Meriterande kvalifikationer:

Utbildning eller arbetserfarenhet av IT och nätverk
Utbildning eller arbetserfarenhet säkerhetarbete
Erfarenhet från utlandstjänst, företrädelsevis i stabs- eller underrättelsebefattning.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2018-03-04

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Anställningstyp: Tillsvidare, 6 månaders provanställning

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Chef S2 Kn Daniel Fölstad
Tel: 0505-451000
Mail: daniel.folstad@mil.se

Fackliga kontaktuppgifter(ATO):

Tel: 0505-45 10 00
Mail: ato-k3@mil.se


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 februari 2018
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan