IT-arkivarie till Dokumenthanteringsenheten

Om tjänsten


Vill du ligga i framkant och arbeta med informationsstrategiska frågor inom försvarsmakten?

Då ska du söka tjänsten som IT-arkivarie hos Dokumenthanteringsenheten i Stockholm.

Planeringsavdelningen ingår i Dokumenthanteringsenheten (DokhE). Totalt har DokhE verksamhet vid ca 20 orter och består av drygt 100 anställda. Vi hanterar stora mängder information av värde för verksamheten, allmänheten, historieintresserade, forskare, journalister med flera. Inom Försvarsmakten och DokhE pågår ett stort utvecklingsarbete inom dokumenthantering där digitaliseringsprocessen är vår största utmaning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Försvarsmakten står inför stora utmaningar rörande sin digitala dokument- och informationshantering. Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med ytterligare it-arkivarier samt verksamhetsutvecklare. I dina arbetsuppgifter ingår bl a att arbeta proaktivt och med direkt stöd avseende digital informationshantering till övriga delar inom försvarsmakten. I arbetet ingår bl.a. att medverka vid avveckling av IT-system för att säkerställa att den information som ska arkiveras kan omhändertas enligt regelverkens krav. I arbetet ingår också att kontrollera de informationsuttag som görs för bevarande, att arkivera dem, att medverka vid förvaltning av dem och att vid förfrågan lämna ut information.

Vem är du?
För att trivas hos oss tror vi att du är självgående, strukturerad, lösningsorienterad med förmåga att se helhetsperspektiv samt att du har lätt för att knyta kontakter. Vi tror också att du kan arbeta ensam likväl som i grupper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Relevant högskoleutbildning där arkivvetenskap 60 högskolepoäng (nya poängsystemet) ingår 
Goda kunskaper om digital dokument- och informationshantering
En väl utvecklad kommunikativ förmåga samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet av arbete som it-arkivarie
Erfarenhet av gallringsutredningar av it-system
God kännedom om offentlig förvaltning och Försvarsmakten
Projektledarkompetens
Kunskaper om arkivrelaterade standarder (OAIS, metadatastandarder, filformatsstandarder, osv)
Kunskaper om regelverk inom arkivområdet

Vad kan Försvarsmakten erbjuda dig? 
Med mer än 50000 medarbetare och frivilliga såväl nationellt som internationellt inom en stor mängd yrkesområden, finns det inom Försvarsmakten goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Det finns även goda möjligheter att bedriva friskvård samt att kombinera yrkes- och familjeliv. Vi erbjuder också en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Befattningen är tillsvidare.
Start enligt överenskommelse.
Resor i tjänsten kan förekomma.
Arbetsort: Stockholm.

Kontaktpersoner
Avdelningschef Kennet Ölund, 070 – 836 16 97 eller IT-arkivarier Emely Norman 070-836 02 70 och Marcus Nilsson 070-836 02 79 . 

Fackliga företrädare
SACO: Camilla Robertsson, 070 – 553 70 39
SEKO: Jörgen Steen, 070 – 677 99 21
OFR-S: Robert Oidermaa, 072 – 174 39 54

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-22


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 februari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan