Teknisk militär lärare inom elektroteknik

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola i Halmstad söker  militär teknisk lärare inom elektroteknik.
Vi erbjuder stora möjligheter till utveckling inom både teknik och pedagogik eftersom vi bedriver utbildning inom många skilda områden t.ex. elteknik, datateknik, radio/transmission, sensor, avionik m.m. El/tele-sektionen är en del av Grundläggande Teknikavdelningen vid Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) i Halmstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utveckla, planera och genomföra utbildning inom elteknik (t.e.x ellära, mätteknik, elektronik, förbindningsteknik, avionik, sensorteknik, transmissionsteknik, radioteknik och data).
Genomföra materielunderhåll på förekommande materiel.
Att tjänstgöra som lärare vid FMTS innebär dessutom att bidra till sektionens övriga uppgifter och utveckling. Arbetet bedrivs i huvudsak i Halmstad då tjänsten är placerad där. I tjänsten kommer du att genomföra enstaka resor.

Kvalifikationer
Specialistofficer teknisk tjänst OR6/7 eller officer teknisk tjänst med adekvat teknisk utbildning och erfarenhet. 

Meriterande
Bred kunskap om stödsystemen för teknisk tjänst inom Försvarsmakten.
Erfarenhet av planering och genomförande av utbildning. Körkort lägst klass B.

Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken inom lärandet. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel vid utformning av nya kurser.Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper,

Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska, samt har en god förmåga att arbeta självständigt.
Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden. Vi kommer under rekryteringsprocessen att bedöma din pedagogiska förmåga genom att låta dig genomföra en provlektion inom ämnet. 

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan! 
Detta är en tillsvidareanställning

Förfrågningar om befattningen kan göras till Lars Mannari på tel 070-5251708.

Fackliga representanter nås via växeln på 035-2662000
HSOF, Marie Meigård
OFR-S , Roland Kramer
SACO, Nermina Dzanic
SEKO, Jörgen Stehn

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-02
Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för tjänsten.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 februari 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan