Instruktör Markstrid OR1-5 till Lapplandsjägargruppen

Om tjänsten


Norrbottens regemente I 19 är ett förband som ansvarar för utveckling, bemanning och träning av bland annat sju hemvärnsbataljoner i de fyra nordligaste länen. Regementet är också ansvarigt för vinterförmågan i Försvarsmakten. I regementen ingår även Pansarbataljonen i Boden samt Arménsjägarbataljon i Arvidsjaur.

I 19 söker nu en instruktör markstrid till Kiruna. Utbildningsgruppen i Kiruna, med del i Kalix-Grubbnäsudden utbildar två Hemvärnsbataljoner samt genomför grundutbildning av frivilliga till Hv samt from 2018 även pliktrekryter.

Utbildningsgruppen är placerad i Kiruna med del i Kalix-Grubbnäsudden och lyder under Norrbottens Regemente, I19. Lapplandsjägargruppen är utbildningsansvarig för 10. och 11.Hemvärnsbataljonen. De finns utspridda i norra och östra Norrbotten. En Hemvärnsbataljon består av en bataljonstab, 3-4 hemvärnskompanier samt ett antal funktionsplutoner/grupper.

Utbildningsgruppen ansvarar dessutom för Grundläggande Utbildning av rekryter till hemvärnet (GU NY-Hv) samt utbildning from 2018 av GU-plut pliktrekryter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som instruktör/mentor utbilda GU rekryter och tjänstgöra vid GU-plut
Utgöra övningsledare/biträde vid övningar från soldat/grupp till pluton
Stödja övrig personal vid förberedelser, genomförande och efterarbeten i samband med övningar inom LJG. 

Kvalifikationer 
Genomförd värnplikt med lägst vitsorden Ja-5-5, alt. godkänd G(M)U
B-körkort

Meriterande
Tidigare tjänstgjort vid G(M)U pluton med utbildning av rekryter
Kompetensbevis minibuss
Förarbevis bv 206
Utbildad på Ak 4
Godkänd som skyddsvakt
Gruppchefsutbildning
Instruktörsutbildning

Personliga egenskaper
För att trivas som instruktör är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en trygg person som tycker om att lära andra. Du är ansvarstagande, noggrann och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt utifrån given uppgift. Du delar och tillämpar Försvarsmaktens värdegrund med oss och våra rekryter. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en visstidsanställning som gruppbefäl, soldat och sjömän (GSS/K) (anställningen inleds med sex månaders provanställning). Befattningsnivå är i nivån OR 1-5
Tillträde sker från och med 2018-05-01 eller enligt överenskommelse.
Lön enligt kollektivavtal.
Tjänsten innehåller moment som är fysiskt krävande och en god personlig fysisk status är nödvändig. Tjänsten medger träning på arbetstid.
Då tjänsten innebär både utbildning av rekryter så ställer befattningen krav på förmåga att i hög grad kunna agera situations anpassat och vara kreativ för att lösa hastigt uppkomna problem.
Oregelbundna arbetstider förekommer, arbete på kvällar, helger och nätter förekommer.
LJG ser gärna kvinnliga sökande.

Upplysningar kring tjänsten
Fj Jan Ejeklint, telefon 0980-765 07 alt. 070- 249 96 63. E-post: jan.ejeklint@mil.se
Lt Hans Johansson telefon 0980-765 11 alt. 070-679 67 36. E-post hans.u.johansson@mil.se

Fackliga representanter
OF Bothnia: Lt Hans Johansson Tfn: 0980- 765 11

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 februari 2018
  • Plats: Kiruna, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens regemente (I 19) Boden
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan