Instruktörer (Reservofficerare) till Lapplandsjägargruppen

Om tjänsten

Lapplandsjägargruppen är den av I 19 fem utbildningsgruppen som i sin huvudsakliga uppgift utbildar och stöttar landets två nordligaste Hemvärnsbataljoner. Området som Lapplandsjägargruppen verkar i omfattas av Kiruna- Gällivare- Pajala- Överkalix- Övertorneå- Kalix samt Haparanda kommuner.

Lapplandsjägargruppen genomför själv sedan 2011 årligen Grundläggande Militär Utbildning i plutons storlek mot frivilliga HAGS (Hemvärnsavtal Gruppchef Soldat/Sjöman) och from 2018 av bevakningssoldater under plikt. From 2016 ingår i GU NY Hv även viss förbands- och befattningsutbildning. Utbildningen genomförs i huvudsak i Kiruna på Kalixfors Skjutfält samt med del av utbildningen vid Lombens Skjutfält i Kalix

Förutsättningar

C Lapplandsjägargruppen avser att anställa upp till två RO som instruktör alt som Stf Plutch.

Befattningen och dess innehållLapplandsjägargruppen söker två instruktörer till GU pluton juli-dec 2018. Tjänstgöringen inleds med en-två befälsutbildningsveckor och därefter fyra månaders tjänstgöring som instruktör vid GU plutonen (ca 40 rekryter). Tjänstgöringen avslutas med två-tre efterarbetsveckor där även semester och kompensationsledighet skall tas ut.

Du kommer att ingå i ett plutonslag där du kommer att utbilda och leda verksamhet inom alla förmågor från inre tjänst till skjutningar med skarp ammunition.(SUSA-FUSA). Utbildningen och verksamheten bedrivs i huvudsak i ”fält” med plutonen förlagd till Kalixfors-läger.

Oregelbundna arbetstider förekommer, arbete på kvällar, helger och nätter förekommer.

Reservofficerare som visar intresse kan vara fanjunkare, förvaltare, fänrik, löjtnant eller kapten.

Önskvärda kvalifikationer:

 • Tidigare har tjänstgjort som instruktör vid en G(M)U pluton

 • Dokumenterad erfarenhet att utbilda i vintermiljö/ kallt väderförhållanden

 • Militärt förarbevis på lägst personbil/ minibuss

 • Militär skyddsvakt

 • Utbildad på AK4/Pist 88

  Kvalifikationer:

 • Skjutledarutbildning AK 4/5.

 • B-Körkort

  Antal tjänster: 2 st

  Anställningsvillkor: Tidbegränsad anställning (RO i PROD). Förmåner enl FM kollektivavtal.

  Arbetsort: Kiruna

  Löneanspråk: Individuell lönesättning

  Anställnings datum: 2018-07-23 tom 2018-12-31.

  Sista ansökningsdag: 15 april 2018.

  Upplysningar kring tjänsten:Fj Jan Ejeklint, telefon 0980-765 07 alt. 070- 249 96 63. E-post: jan.ejeklint@mil.se

  Lt Hans Johansson telefon 0980-765 11 alt. 070-679 67 36. E-post hans.u.johansson@mil.se

  Fackliga representanter:

  OF Bothnia: Lt Hans Johansson Tfn: 0980- 765 11 alt. 070-679 67 36. E-post hans.u.johansson@mil.se

  Välkommen med din intresseanmälan senast 2018-03-30. Din intresseanmälan skall innehålla CV med referenser. Ett personligt brev, i det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst samt att du bifogar annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 februari 2018
 • Plats: Kiruna, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente (I 19) Boden
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-03-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan