Marinen söker Röjdykare till Haninge/Skredsvik/Karlskrona

Om tjänsten

Sökande enheter:
3. Sjöstridsflottiljen (33.minröjningsdivisionen, Karlskrona)
4. Sjöstridsflottiljen (42.minröjningsdivisionen, Haninge)
4. Sjöstridsflottiljen (44.röjdykardivisionen, Skredsvik)

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som röjdykare är mycket krävande fysiskt och psykiskt. Du behöver kunna tempoväxla från relativt lugna arbetsuppgifter till skarpa uppgifter med högt tempo, både i Sverige och utomlands. En röjdykares vardag innefattar allt från utbildning till skarpa uppdrag som kan variera kraftigt i karaktär. Vissa uppdrag går ut på att ge stöd till samhället genom samarbete med polisen eller andra myndigheter. Andra uppdrag är skarpa minröjningsoperationer i Östersjön.

Som röjdykare har du till uppgift att söka av ett område genom att använda olika typer av söksystem eller tekniska hjälpmedel för dykare. Området kan vara en stor hamn eller en specifik plats ute till havs där sonarer eller andra tekniska system för att söka av botten. Dokumentation genomförs med kamera eller att man ritar av objekt och detaljer. Detta för att ammunitionsröjningsledaren skall kunna identifiera objektet för att slutligen oskadliggöra det genom olika metoder.

Personliga egenskaper
Röjdykare jobbar ofta i små grupper. Det är därför viktigt att du är social och har en positiv inställning, även i pressade lägen. Du ska ha förmågan att bita ihop då det krävs, vara driven och vilja utvecklas inom ditt område. Du måste vara noggrann och kunna arbeta under stressiga förhållanden. Säkerhetsmedvetenhet och ansvarstagande är hörnstenar för en röjdykare. Därför fästs stor vikt vid personlig lämplighet. 

Krav 
- Godkänd GMU, alternativt tidigare värnplikt enligt lagen om totalförsvarsplikt, med godkända betyg.
Har du inte genomfört GMU än, klicka här för att se hur du ansöker till kommande grundutbildningsomgång.
- Godkänd kompletterande prövning (KP).

Kompletterande pröving
Den kompletterande prövningen sker under fyra dagar i Karlskrona under v. 815, v. 824, v. 833 och v. 845. Under KP genomförs ett antal övningar för att kontrollera motivation och fysisk förmåga. Det genomförs medicinska undersökningar samt professionsintervjuer. När din ansökan är inskickad och en första bedömning är gjord får besked om vilken vecka som blir aktuell för dig. Då får du också mer information om prövningen och träningstips för din uppbyggnad.

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning eller tillsvidareanställning beroende på din nuvarande anställning.

Utbildningsstart: Befattningsutbildningen för röjdykare påbörjas v. 50, 2018. Den genomförs på olika platser i Sverige, både i Karlskrona, på Berga och i Skredsvik.

Lön: Individuell och differentierad lönesättning tillämpas.

Arbetsorter: Karlskrona, Skredsvik eller Haninge.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Viktor Månsson på 0729-981 74 56 eller mejla din fråga till blirojdykare@mil.se

Facklig representant
Kontakta Harald Karlsson: harald.karlsson@mil.se eller 070- 336 00 92.

Sista datum för ansökan
2018-10-21 Bifoga din ansökan med följande dokument:
- Personligt brev, cv och referenser.
- Intyg om godkänd GMU eller värnplikt.

Observera att det finns ett begränsat antal utbildningsplatser samt att antagningarna kommer ske löpande efter genomförd kompletterande prövning, parallellt med grundrekrytering via TRM.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Fjärde sjöstridsflottiljen är ett insatsförband i den svenska marinen. Flottiljens ledningsstab, sju fartyg och röjdykardivision på västkusten utbildar och tränar sjömän och officerare för beredskap att genomföra insatser, både nationellt och internationellt. Flottiljen har förmåga att kontrollera havsområden, sjövägar och sjöfart, göra insatser mot yt-, luft- och undervattensmål, samt röja minor i hamnområden, kustnära farvatten och på öppet hav.
Fjärde sjöstridsflottiljen bidrar också löpande med personal till internationella insatser, bland annat i Afghanistan – långt från kust och hav.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 september 2018
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Fjärde sjöstridsflottiljen Berga/Muskö
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-10-19

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan