Blekinge flygflottilj söker Sambandstekniker

Om tjänsten


till 24.Flygbaskompaniet

Vi söker Dig som vill arbeta med Sambands- och informationssystemstjänst. Sambands- och Informationssystemstroppens uppgifter är att upprätta och drifthålla en flygplats. Detta sker dels med hjälp av en transportabel flygplats (Kommunikationsnät Flygbas) samt en flottiljflygplats med fast infrastruktur. Sambandstroppens uppgift är att se till att den aktuella utrustningen fungerar och att flottiljen och förbanden har rätt tillgång till stödsystem och infrastruktur för att lösa sin uppgift.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Drift och underhåll av de markteletekniska utrustningar som finns runt en flygplats där bl.a. flygtrafiksystem, IT-system, meteorologisystem, radarsystem, strömförsörjningssystem mm ingår.
Drift och underhåll av transmissionsresurser så som fiber och kopparnät med tillhörande ändutrustningar
Medverkan vid materiel- och systemutbyggnader
Uppföljning av teknisk dokumentation

Krav
Godkända gymnasiebetyg i Matematik A, Samhällskunskap A, Svenska A, Engelska A
B-körkort
Godkända fysiska tester
Godkänd läkarundersökning

Dina personliga egenskaper präglas av noggrannhet, flexibilitet samt god initiativ- och samarbetsförmåga. 

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Meriterande
Transmissionsteknik (analog och digital)
Radioteknik
Analog- och digitalteknik
IT-system
Nätverksteknik
Routing och switching
Det är önskvärt att du har körkort för tunga fordon, C, CE, truck eller hjullastare samt erfarenhet av upprättande av strömförsörjningssystem. Det är en fördel om du arbetat med radarteknik, nätverksteknik och elkraftsteknik.

Underlag att bifoga med ansökan:
Personligt brev
CV

Utbildning och övning sker frekvent på annan ort varför du måste vara beredd att resa i tjänsten.  Innan anställning kommer fysiska tester samt läkarundersökning att genomföras.

Försvarsmakten tillämpar provanställning på 6 månader.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Lt Lars-Olof Wretling tel 0708-29 87 66.

Fackliga företrädare
Hans Bergvall, OFR/O tel 070 -949 06 08, Lars Bengtsson, SACO tel 0457-47 17 01, Peter Bohnsack, OFR/S tel 070-857 40 06, Jan-Anders Nilsson, SEKO 073-422 23 40

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-04 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 februari 2018
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Blekinge flygflottilj (F 17) Ronneby
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan