Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) söker redovisningsekonom

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer bestå av att, tillsammans med andra inom ekonomisektionen arbeta med samtliga delar av redovisningskedjan; från löpande bokföring (t.ex. kund- och leverantörskontra, in- och utbetalningar, inventarier, avstämningar) till bokslut. Rollen innefattar både självständigt arbete samt att arbeta i grupp. Vidare kommer du beredas möjlighet att tillsammans med dina kollegor fortsätta utveckla redovisningsfunktionens arbetssätt, rutiner och metoder. Du kommer även att stödja och informera kring redovisningsfrågor i verksamheten.


Efterfrågad kompetens och erfarenhet:

- Du har en examen från högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot redovisning, alternativt har du förvärvat motsvarande, dokumenterade kunskaper på annat sätt.

- Vi tror att du har mer än 3 års erfarenhet av löpande redovisning och bokslutsarbete inom offentlig verksamhet.

- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande är: 

- Ytterligare erfarenhet av arbete med löpande redovisning och bokslut inom offentlig verksamhet, särskilt meriterande är erfarenhet från statlig förvaltning.

- Erfarenhet att driva utvecklingsarbete kring redovisningsfunktionens arbetssätt, rutiner och funktioner.

Vi önskar att du:

- Har ett genuint intresse för ekonomi och siffror, samt en god övergripande förståelse för ekonomiprocessens olika delar.

- Är prestigelös i ditt förhållningssätt samt känner stort ansvar för arbetsuppgiften och resultatet.

- Har förmågan att självständigt hantera dina arbetsuppgifter, prioritera då så krävs samt fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde.

- Är mån om stämningen i arbetsgruppen, men inte tvekar att framföra dina åsikter på ett konstruktivt sätt.

- Känner dig trygg i att stå upp för det ekonomiadministrativa regelverket mot olika intressenter inom organisationen.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Typ av tjänst:

Tjänsten är en tillsvidareanställning, inledande provanställning om 6 månader tillämpas. Tillträde sker snarast enl. ök.

Frågor om tjänsten:

Mailas till must-ledk-hr@mil.se ,märk ”Rekrytering redovisningsekonom”.

Fackliga representanter:

SACO/Försvar Anders Markow, OFR/O Roger Ericsson, OFR/S Katarina Kruse. Samtliga nås via växeln tfn: 08- 788 75 00.


Sista datum för ansökan: 2018-03-06Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 februari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan