Stabsassistenter till Regionalstab Nord

Om tjänsten

Regionalstab Nord (RS N) söker stabsassistenter (GSS/K), tidsbegränsad anställning.

Regional stab Nord (RS N) är ett krigsförband lokaliserat till Boden. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare och civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tidvis tjänstgörande och hemvärn.

Chefen för MR N med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Att stödja staben och dess processer med hantering av inkommande och utgående information i flera ledningssystem.

 • Att stödja staben med förberedelser, genomförande och efterarbete vid möten (processmöten, arbetsgruppmöten, externa möten), konferenser, besök etc.

 • Att arbeta i och vara med och utveckla den del av stabens ledningsstödssystem som hanterar planering, genomförande, koordinering och uppföljning av stabens uppgifter, processer och verksamhet.

 • Att stödja redaktionellt vid framtagande av ordrar, rapporter och planer.

 • Att stödja staben med administrativa uppgifter.

Krav

 • Genomförd och godkänd Grundläggande militär utbildning eller värnplikt (alternativt aspirantutbildning).

 • B-körkort

Meriterande

 • Dokumenterad/meriterad kunskap och erfarenhet av att arbeta i Microsoft SharePoint miljö.

 • God förmåga att hantera Microsoft Office applikationer (Office 2010 och senare).

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

 • Tidigare erfarenhet av militär stabstjänst.

 • Genomfört internationell tjänst i någon av FM operationer eller kunskap och erfarenhet om FM operationer och insatser.

 • Grundläggande erfarenhet i militär stabs och expeditionstjänst.

Dina personliga egenskaper

Du har en mycket god samarbetsförmåga och är resultatinriktad då du bl. a. kommer ingå i tillfälliga arbetsgrupper. Vi förväntar oss att du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information

Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningskategori är GSS/K, en tidsbegränsad anställning med en placering i nivå OR2-OR4.

Annonsen gäller flera befattningar.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av: stabschefen överstelöjtnant Mikael Johansson, nås via vxl: 0921-348000.

Fackliga representanter nås via vxl: 0921-348000

Per Davidsson (OFR/O)

Annelie Forshage (OFR/S)

Margaretha Ryding (SEKO)

Ann Nilsson (SACO)

Sista ansökningsdag 2018-05-31. Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV samt eventuella referenser, samt de handlingar Du i övrigt önskar åberopa.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 april 2018
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente (I 19) Boden
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan