Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten söker Sektionschef

Om tjänsten

Till Bild- och geounderrättelseavdelningen som bedriver strategisk bild- och geounderrättelsetjänst i Stockholm.

För att möta nya hot och att klara varje utmaning befinner oss i ett expansivt skede. Därför söker vi nu dig som vill vara med att utveckla och leda strategisk bild- och geounderrättelsetjänst tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda Inhämtnings-, bearbetnings- och delgivningssektionen som arbetar med inhämtning, underrättelseproduktion, bearbetning av såväl bild- som geodata samt avdelningens underrättelsedelgivning. Du kommer att arbeta både självständigt och som en del i avdelningens ledningsgrupp. Tjänsten innebär personal- och ekonomiansvar samt samverkan med andra enheter inom Försvarsmakten och med andra myndigheter. Tjänsten kräver att du deltar i avdelningens interna utveckling inom området och därför ser vi kontinuerlig vidareutbildning och besök på konferenser, mässor m.m. som en naturlig del i arbetet.

Som nyanställd medarbetare kommer du att genomgå en omfattande intern befattningsutbildning. I arbetsuppgifterna ingår fysisk träning upp till tre timmar i veckan.

Kvalifikationer

-Försvarshögskolans chefsprogram eller civil akademisk utbildning som MUST bedömer som relevant för tjänsten.

-Dokumenterat goda chefs- och ledaregenskaper.

-Erfarenhet av underrättelsetjänst

-God administrativ förmåga

-God teknisk förståelse

-God IT-vana

-Van vid ett källkritiskt och analytiskt arbetssätt

-Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift

-Körkort B

Meriterande kvalifikationer

-Erfarenhet av arbete på MUST

-Erfarenhet från militärt stabsarbete på operativ eller strategisk nivå, tex HKV eller internationell stab

-Kunskaper om GIS och arbete med databaser

-Kunskap om digital bildbehandling

Personliga egenskaper

Du tycker om att leda dina medarbetare genom att sätta och följa upp tydliga personliga mål. Du kan tillämpa ett situations- och individanpassat ledarskap. Du arbetar noggrant och kan arbeta under tidspress mot en deadline. Du har mycket god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av din kunskap till andra. Du är van att jobba med flera olika saker samtidigt.

Tjänsten kräver ett mycket högt säkerhetsmedvetande. Mycket stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast. Urval sker efterhand. Befattningen är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2018-03-09.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad till denna tjänst. Urval sker löpande.

Förfrågningar kring befattningen kan göras till Patrik Schwartz, nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga representanter

SACO/Försvar: Anders Markow OFR/O: Roger Ericsson TCO/Försvarsförbundet: Katarina Kruse, samtliga nås via växel 08-788 75 00.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 februari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan