Kvalitetschef

Om tjänsten

Materielsystemkontor Ledningssystem (MSK Ledsyst) är en enhet vid Ledningsregementet som funktionsleds av Försvarsmaktens högkvarter (HKV). Vid enheten finns 143 befattningar med lokalisering i Enköping och Stockholm. MSK Ledsyst är central förvaltare av Försvarsmaktens lednings- och informationssystem.

Kvalitetschef är en funktionschef som ingår i stabsavdelningen och enhetens ledningsgrupp. Till stöd för funktionen finns ytterligare två befattningar med kvalitetsuppgifter. Kvalitetschefen ansvarar för att följa upp enhetens förmåga att följa Försvarsmaktens regelverk och fastställda arbetssätt. Kvalitetschefen leder arbetet med ständiga förbättringar inom enheten och är ett stöd för chefer i utveckling av verksamhetsledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Kvalitetschefen har funktionellt ansvar/uppgift att:

 • leda och följa upp kvalitetsarbetet inom enheten inklusive ständiga förbättringar,
 • samordna framtagande och utveckling av enhetens rutiner,
 • kontrollera att verksamheten bedrivs enligt gällande styrdokument,
 • rapportera till enhetschef behov av åtgärder samt genomförda förbättringsåtgärder,
 • stödja försvarsmaktens Ledningssystemchef (LSC) med kvalitetsuppgifter inom ramen för Reglemente tjänstegrenar LSC,
 • med stöd av revisioner, rapportera verksamhetens förmåga till kravuppfyllnad,
 • agera kontaktperson för krav från PROD FLYG Operationell Ledning Luft i ärenden som rör Regler Militär Luftfart (RML),
 • delta i det strategiska arbetet med att säkerställa FM ledningssystems tillgänglighet.

Kvalifikationer:

 • officer och/eller universitets/högskoleutbildad.
 • har erfarenhet av en ledande roll i kvalitetsarbete.

Meriterande:

 • erfarenhet av arbete med kvalitetsprocesser inom FM eller FMV.
 • erfarenhet av IT-/ledningssystemområdet.
 • kunskaper avseende RML alternativt civila regelverk för flygsäkerhet.
 • körkort för personbil.

Personliga egenskaper

Som person har du stark drivkraft och stort engagemang. Du är van att arbeta under eget ansvar samt har en tydlig och rak kommunikation. Du har fallenhet att leda arbetsgrupper och god förmåga uttrycka dig i tal och skrift. Du måste kunna strukturera och prioritera ditt eget arbete.

Övrigt

Tjänsten är idag en officersbefattning placerad i nivå OF3 men civil sökande med flerårig erfarenhet från chefsbefattning kan också vara intressant. Tjänsten är placerad i Enköping.

Anställningsprocessen innehåller bland annat tester, intervjuer och säkerhetsprövning. Tester och intervjuer kan komma att påbörjas direkt efter att vi tagit emot din ansökan. Anställningsformen är tillsvidareanställning och om du inte idag är anställd i Försvarsmakten tillämpas 6 månaders provanställning. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid samarbetsegenskaper och personlig lämplighet.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta:
C Stabsavdelningen, Kent Jacobsson eller C Stabssektionen Håkan Larsson, tfn 0171-157000 eller via e-post, kent.jacobsson@mil.se.

Fackliga representanter:
OF Enköping Magnus Johansson,
SACO Carl-Johan Pettersson,
SEKO Per-Gustaf Andersson,
OFR/S Inge Bäcklin
Samtliga nås via tfn 0171-15 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-13. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 april 2018
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-05-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan