Sambandsofficer S6 32.Underrättelsebataljonen K 3

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som en del av S6 stödjer du bataljonen i arbetet med att utveckla ledningssystem såväl som signalskyddstjänsten. Sambandsofficeren är bataljonens signalskyddschef samt planerar och tar fram driftledningsordrar för bataljonens samband mot högre chef och för egna bataljonsnät. Sambandsofficeren producerar bataljonens emissionsplan(emcon-plan) samt följer upp förbandets signalskyddsinstruktion. Sambandsofficeren producerar och beställer signalskyddsnycklar för i förbandet ingående signalskyddssystem. Samverka med enheter på bataljonen, inom regementet, sidoordnade förband samt högre chef kopplat till sektionens ansvarsområden. Sambandsofficeren är ställföreträdande sektionschef vid S6.

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du har god förmåga att arbeta självständigt. Du har god förmåga att planera, genomföra och slutföra projekt. God förmåga att verka inom tillfälligt sammansatta arbetsgrupper, samt svara upp för egen sektions kunskapsområde.

KRAV
- Svensk medborgare
- Fullgjord militär grundutbildning eller motsvarande utbildning med godkänt resultat.
- Godkänd Registerkontroll i aktuell nivå
- Lägst OR 7

Önskvärda kvalifikationer
Kunskap om och erfarenhet inom FM ledningssystem, bl.a:

 • SWECCIS
 • MKN
 • FTN
 • VHF/HF/SATCOM
 • Frekvensplanering/Driftledning

Erfarenhet från utlandstjänst, företrädelsevis i ledningssystembefattning.

Meriterande
- God datorvana
- Tidigare erfarenhet av att jobba med ledningssystem
- Utbildning inom signalskydd
- Utbildad signalskyddschef
- Utbildning inom ledningssystem
- Utbildning inom transmissions- och nätverksteknik
- Utbildning inom telekrig

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Lt Jonsson
Sambandsofficer
32.Underrättelsebataljon
0505-45 10 00
S6-32undbat-K3@mil.se

Facklig kontakt:

Mail: ATO-K3@mil.se

Tel: 0505-451000

 

Vi vill senast ha din ansökan den 2018-03-31.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 februari 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan