Personal- och rekryteringshandläggare vid Dalregementsgruppen

Om tjänsten

Personal/rekryteringshandläggare till planerings- och personalsektionen vid Dalregementsgruppen.

Plan/Pers-sektionen tillhör Dalregementsgruppen vid Livgardet som utbildar och vidmakthåller Dalarnas hemvärnsbataljon i Falun.

Sektionen består av en sektionschef, en stabsassistent, en personal/rekryteringshandläggare samt två HR-handläggare. Sektionen skall under chefen för Dalregementsgruppen, samordnat och i nära samarbete med övriga sektioner på utbildningsgruppen, ansvara för en förankrad och tydligt kommunicerad långsiktig verksamhetsplanering med uppföljning samt rekrytering till hemvärnet och en väl fungerande personaltjänst inom hemvärnsbataljonen.

Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att arbeta med personalfrågor i hela dess spektra, från rekrytering till avveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter I din roll är du sammanhållande för hela personalprocessen vid hemvärnsbataljonen. Du skall utgöra den drivande motorn för personaltjänsten inom hemvärnsbataljonen och därmed stödja hemvärnets chefer. Vidare skall du leda arbetet med rekrytering och antagning till hemvärnet. Som stöd för arbetsuppgifterna kommer du bl.a. att arbeta med verktygen PRIO, Mitt FM samt ATLAS.

Du kommer att få ett stort eget ansvar för utvecklingen av din roll där du handlägger och driver olika ärenden självständigt. Ett nära samarbete med dina kollegor på utbildningsgruppen är en direkt förutsättning för att lyckas med arbetet.

Kvalifikationer

Personaladministrativ erfarenhet.God administrativ förmåga.God förmåga att kommunicera på svenska i såväl tal som skrift med och utan stöd av IT.

Meriterande

Erfarenhet av stabsarbete. Erfarenhet av hemvärnsförband. Genomförd militär grundutbildning.Erfarenhet av arbetsledning.Erfarenhet av att arbeta konsultativt.Erfarenhet av att genomföra målinriktad rekrytering eller marknadsföring.B-körkort.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet samt en förmåga att arbeta självständigt och förankra hållbara lösningar inom en större organisation. Vi värdesätter att du har ett prestigelöst förhållningssätt och snabbt anpassar dig till nya förutsättningar och arbetsuppgifter. I din roll kommer du interagera med många skilda delar av organisationen vilket förutsätter en tydlig kommunikation med chefer och medarbetare. Vi ser gärna att du har en god pedagogisk förmåga, hög social kompetens och är van att arbeta mot måluppfyllnad på lång sikt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Säkerhetsprövningsintervju med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.

Övrigt

Detta är en civil tillsvidareanställning (CVAT/K, CR/6) som inleds med 6 månaders provanställning.

Arbetsort: Falun Tillträde: Enligt överenskommelse Lön: Enligt överenskommelse Enhet: Dalregementsgruppen, Plan/Pers Sektionen

Sista ansökningsdatum är: 2018-03-15

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Kapten Peter van Reenen (Sektionschef), nås på telefon: 023-45172.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 februari 2018
  • Plats: Falun, Dalarnas län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan