MOBILISERINGSHANDLÄGGARE TILL RS N (REGIONAL STAB NORD)

Om tjänsten

Norrbottensregemente, I19, Regional stab nord med placering i Boden

OM TJÄNSTEN

Regionalstab Nord (RS N) söker mobiliseringshandläggare J4

Regional stab Nord (RS N) är ett krigsförband lokaliserat till Boden. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare och civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tidvis tjänstgörande och hemvärn.

Chefen för MR N med regional stab (RS) leder underställda förband, samverkar med regionala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Att ansvara för delar av mobiliseringsplanläggningen inom militärregionen.

 • Inom området mobilisering/logistik är du ansvarig direkt under logistikchefen.

 • Att i vissa fall tjänstgöra som vakthavande befäl.

 • Att delta i planeringsuppgifter inom staben och utveckling av mobiliseringsfunktionen.

 • Att delta i stabens samverkan med andra myndigheter och civila aktörer.

Krav/kvalifikationer

 • Specialistofficer med minst genomförd OR-7 utbildning. (Officer med minst of-2 utbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren betraktas som likvärdig kan söka)

 • B-körkort

Meriterande

 • Kunskap om Försvarsmaktens beredskapssystem.

 • Kunskap om Försvarsmaktens insatsverksamhet.

 • God förmåga att hantera Microsoft Office applikationer (Office 2010 och senare).

 • Dokumenterad/meriterad kunskap och erfarenhet av att arbeta i Microsoft SharePoint miljö.

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

 • Tidigare erfarenhet av militär stabstjänst.

 • Genomfört internationell tjänst i någon av FM operationer eller kunskap och erfarenhet om FM operationer och insatser.

Dina personliga egenskaper

Du har en mycket noggrann och har ett bra ordningssinne. Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras och är flexibel och lyhörd. Du är intresserad av att utvecklas inom eget ansvarsområde. Du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information

Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningskategori är en tillsvidare anställning (OR7) .

Upplysningar om befattningen kan lämnas av: C J4, major Peter Fredriksson alt. stabschefen överstelöjtnant Mikael Johansson, båda kan nås via vxl: 0921-348000.

Fackliga representanter nås via vxl: 0921-348000

Per Davidsson (OFR/O)

Annelie Forshage (OFR/S)

Margaretha Ryding (SEKO)

Ann Nilsson (SACO)

Ansökan:

Ansökan sker via Försvarsmaktens hemsida www.forsvarsmakten.se. Sista ansökningsdag 2018-02-28. Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV samt eventuella referenser, samt de handlingar Du i övrigt önskar åberopa.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 februari 2018
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente (I 19) Boden
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan