Marknadskommunikatör rekryteringskommunikation

Om tjänsten


På Försvarsmakten HR Centrum finns Relation & Kommunikation, med uppgift att utveckla riktad personlig kommunikation med målgrupper i rekryteringssyfte. Målet är att skapa starka och varaktiga relationer i syfte att rekrytera och behålla framtida medarbetare. Avdelningens arbete kommer att bidra till att stärka hela ”kundupplevelsen”.

Specialistenheten på Försvarsmaktens HR Centrum, där avdelningen är organiserad, är en enhet med cirka 70 medarbetare fördelade på 4 avdelningar. Gemensamt för alla avdelningar är att de arbetar med att ge stöd till Försvarsmaktens chefer i deras arbetsgivarroll. Den nya avdelningen kommer successivt att växa till cirka 28 personer och bestå av medarbetare med och utan militär bakgrund.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som marknadskommunikatör ha en projektledande roll i arbetet att ta fram relationsskapande och bred kommunikation. Du samordnar och följer upp centrala kommunikationsaktiviteter i egna och förtjänade digitala kanaler, trycksaker, mässor och evenemang med mera. Du leder integrerade kommunikationsprojekt och säkerställer bästa effekt av kommunikationen. Du samverkar med ett flertal interna och externa (t ex reklam- och mediebyråer) intressenter för att kommunikationen ska få maximal koordinerad effekt. I nära samarbete med verksamheten säkerställer du att kommunikationen följer Försvarsmaktens strategiska kommunikationsinriktningar och håller en enhetlig ton. Du blir en viktig kugge i arbetet och får stora möjligheter att påverka och utveckla kommunikationens innehåll. Du arbetar med mål och syfte, projekt- och tidplan, budget och risker samt med att föra ut budskap och erbjudanden till beslutade målgrupper. Marknadskommunikatör rapporterar till stf avdelningschef.

Kvalifikationer
Gymnasie-/högskoleutbildning eller likvärdig utbildning inom marknadsföring och/eller marknadskommunikation.
Erfarenhet av kvalificerat reklam-, kommunikations- och kampanjarbete.
Erfarenhet av projektledning inom kommunikation/reklam.
God förmåga att arbeta strukturerat. 
God kommunikationsförmåga. 
Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift. 
 
Meriterande
Erfarenhet av kvalificerat marknadskommunikationsarbete.
Relationsskapande kommunikation och CRM/lojalitetsprogram/kundklubbar.
Erfarenhet från reklam-/DM-byrå och/eller marknadsavdelning.

Personliga egenskaper
Du är van att arbeta självständigt och kan driva verksamheten framåt med verksamhetsnytta i fokus. Du är en driven och stresstålig person som skapar god struktur. Du är en bekväm kommunikatör i tal och skrift samt har förmågan att arbeta med flera aktörer och uppgifter samtidigt. Du trivs i samarbete och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du trivs i en organisation som är under förändring. Du har goda projektledaregenskaper och är utvecklingsorienterad. Vidare är du relationsbyggande och lyhörd då du i ditt arbete kommer att arbeta med människor med olika erfarenheter och perspektiv. Du har passion för kommunikation och marknadsföring. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Tillträde 
Tillträde snarast. Befattningen är ett vikariat fram till 2018-12-31.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Stf avdelningschef, Anna Swahn, 072-350 79 88. 

Fackliga representanter 
SEKO Jörgen Stehn 070-6779921
SACO Camilla Robertsson, 08-7887632
OFR/S Pia Almström 073-3613669
OFR/O Arne Nilsson 08-7887500

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-05.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 februari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan