Lärare i Underrättelsetjänst vid Försvarsmaktens Underrättelse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten

FMUndSäkC söker nu en civil lärare underrättelsetjänst till Utbildningsenhetens underrättelseavdelning.

Sökande enhet: Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad övriga avdelningar i Uppsala.

Aktuell befattning är en civil befattning som är placerad vid Utbildningsenhetens Underrättelseavdelning. Avdelningen genomför i huvudsak utbildning inom underrättelsetjänst både på FMUndSäkC och vid andra förband. Avdelningen utbildar bland annat framtidens officerare inom ramen för SOU, redan anställda taktiska officerare och specialistofficerare, samt soldater och sjömän inom ramen för FMUndSäkC kursutbud.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Befattningens huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, förbereda, genomföra, utvärdera och utveckla utbildning inom ämnesområdet underrättelsetjänst i rollen som kurschef/lärare.

Planerat arbetsområde är försvarsmaktsgemensamma metoder och dess koppling till stridskraftsspecifika delar såsom främmande stridskrafter, taktik och teknik.

Kvalifikationer:

Du har utbildning/erfarenhet inom militär underrättelsetjänsten. Du har akademisk utbildning om lägst kandidatexamen. Du har även erfarenhet av att arbeta i underrättelsebefattning på lägre taktisk nivå samt erfarenhet av underrättelsetjänstens gemensamma metoder och dess tillämpning. Vi ser även att du har erfarenhet i rollen som utbildare. Arbetsuppgifterna kräver att du har god verbal och skriftlig förmåga i svenska och engelska. Du är i god fysisk form.

Meriterande kvalifikationer:

Reservofficersutbildning. Goda kunskaper om metoder i underrättelseledning. Väl vitsordad tjänstgöring i underrättelsebefattning såväl nationellt som internationellt är merierande för tjänsten.

Du klarar de fysiska kraven, enligt Försvarmaktens fysiska standard (FM FYSS) tilläggskrav för utlandstjänstgöring.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande befattning med hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer också att ställas höga krav på god pedagogisk förmåga eftersom befattningen till stor del innebär att skapa olika inlärningssituationer för eleverna. Vi ser även att du har en god social förmåga och ledaregenskaper. Du har god förmåga att samarbeta men kan även arbeta självständigt med komplexa uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn Mattias Wallin, chef Underrättelseavd, 018- 19 63 94

Johan Brovertz, chef Utbildningsenheten, tel 018-19 65 71

Jeanette Borén, chef HR, 018-19 65 03

Fackliga representanter:

Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68

Försvarsförbundet: Per Gustafson, tel 018-19 67 81

SEKO: Mari-Ann Larsson, 070-827 68 53

Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Övrigt:

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse

Befattningsnivå: Civil

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-12. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 februari 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FM Underrättelse- och säkerhetscentrum Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan