Yrkesinformatör till Rekryteringslinjen, Vikariat

Om tjänsten


På Försvarsmakten HR Centrum finns Relation & Kommunikation, med uppgift att utveckla riktad personlig kommunikation med målgrupper i rekryteringssyfte. Målet är att skapa starka och varaktiga relationer i syfte att rekrytera och behålla framtida medarbetare. Avdelningens arbete kommer att bidra till att stärka hela ”kundupplevelsen”.

Som yrkesinformatör är du en del av Relation & Kommunikation och ingår i ett team som ansvarar för att leverera snabb och säker support externt via telefon, mejl, chatt och sociala medier. Idag består rekryteringslinjen av 5 kvalificerade medarbetare. Rekryteringslinjen söker nu en yrkesinformatör för tillsvidareanställning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker dig som har god kunskap om Försvarsmakten och som vill bli en del i ett team av flera yrkesinformatörer i Försvarsmaktens rekryteringslinje. Vi arbetar dagligen med att informera och svara på allmänhetens frågor om Försvarsmaktens yrken, utbildningar och ansökningsprocess.

Som yrkesinformatör möter du aktivt intresserade ur våra målgrupper främst genom digitala kanaler, såsom telefon, mejl, chatt och sociala medier. Du är också med och utvecklar nya kanaler för att effektivt kunna möta våra målgrupper. Ditt arbete kan också bestå av att uppdatera information på våra webbplatser eller att presentera Försvarsmaktens karriärmöjligheter vid informationsträffar eller mässor. Arbetet sker i nära samarbete med personal på övriga Specialistenhet bestående av rekryteringsofficerare, HR-specialister och urvalspsykologer.

Kvalifikationer
•Du har genomfört militär grundutbildning (GMU eller värnplikt)
•Du har ett gediget intresse och engagemang för Försvarsmakten och kan agera som ambassadör för organisationen och vår verksamhet
•Du har goda kunskaper om Försvarsmaktens organisation och uppgifter

Meriterande
•Du har en Yrkesinformatörsutbildning för Försvarsmakten
•Du har tjänstgjort som yrkesinformatör inom Försvarsmakten
•Erfarenhet av att skriva för webb
•Utbildning och/eller erfarenhet inom kommunikation

Personliga egenskaper
Kommunikativ och lyhörd
God förmåga att se nya möjligheter när det gäller att förmedla information
En god ambassadör för hela Försvarsmakten
Värderingar som överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Övrigt
Arbetsort: Stockholm.
Tillträde: Snarast.
Anställningsform: Vikariat tom 2018-10-31

Kontaktpersoner 
För frågor om befattningen besvaras av Anna Swahn, Stf avdelningschef, 072-350 79 88.

Fackliga representanter
SEKO Jörgen Stehn 070-6779921
SACO Camilla Robertsson, 08-7887632
OFR/S Pia Almström 073-3613669
OFR/O Arne Nilsson 08-7887500

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-26. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 februari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-02-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan