Lärare Ledningssystem inriktning Vädersystem

Om tjänsten

Ledningssystem används för att underlätta i processer där man insamlar, bearbetar och förmedlar information, på olika nivåer och för olika ändamål. Ledningsystemavdelningen på FMTS arbetar med ledningssystem som används inom alla Försvarsmaktens stridskrafter (Armén, Flygvapnet, Marinen). Här finns djup teknisk kompetens inom olika områden, men gemensamt för dem är att de berör ledningssystem på ett eller annat sätt.

Ledningssystem Sektion 2 består av ca 10 medarbetare som arbetar med allt från vädersystem till satelitkommunikation med stort fokus på IT, både hård- och mjukvara. Att arbeta som lärare på ledningssystemavdelningen är omväxlande. Då tekniken förändras är det viktigt att man som medarbetare är villig att lära sig nya saker och omvärldsbevaka inom sitt expertområde.

Utbildning som lärarna genomför sker i kursform där kurstiden varierar från 1 dag upp till flera veckor; mycket tid ges för att utveckla och vidareutveckla sina egna kurser. Kompetenshöjande åtgärder sker regelbundet och utvecklingsplaner för att utveckla lärarna tas fram tillsammans med närmaste chef.

Arbetet genomförs i samverkan med andra avdelningar inom utbildningsenheten, utbildningsenheten har totalt sex avdelningar.

Nu söker vi dig med teknisk bakgrund/erfarenhet som vill arbeta som lärare/kurschef inom Försvarsmaktens vädersystem och andra kringsystem. Har du tidigare erfarenhet av vädersystem är det ett plus, men saknar du erfarenhet kommer vi att utbilda dig så att du känner dig bekväm i rollen som lärare.
Mycket av arbetet sker i samarbete med leverantörer varför det är viktigt att du förutom viljan att verka som lärare också har en god administrativ och social förmåga.
Tjänsten är primärt tänkt att ha vädersystem som huvudområde, men ansvar inom andra tekniska system kommer med största sannolikhet att tillkoma.
Du måste vara tekniskt intresserad och ha en teknisk utbildning i grunden. Du kommer att samarbeta med både externa och interna lärare. I vissa kurser kommer du att agera kurschef och kvalitetssäkra och följa upp inköpta kurser.
För att trivas i rollen ser vi att du tidigare har erfarenhet av att utbilda inom drift och underhåll för tekniska system. Du skall ha intresse av pedagogik samt vara en person med bra ordningssinne.

Krav:
Eftergymnasial utbildning inom Teknik/IT/Telekom, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
God svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:
Tidigare erfarenhet av Försvarsmaktens vädersystem, utbildning/tjänstgöring inom ledningssystem, flexibel och positiv inställning till olika arbetsuppgifter, tidigare pedagogisk erfarenhet
Genomförd GMU/Värnplikt

FMTS vill ta tillvara de kvalitéer som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Frågor kring tjänsten besvaras av Sektionschef Thomas Hallberg: 035-2662042

Fackliga representanter: HSOF: Marie Meigård, OFR-S: Roland Kramer, SACO: Nermina Dzanic, SEKO: Jörgen Stehn. Nås via växelnr 035-2662000

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-12, Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du ska motivera varför du är lämplig för tjänsten.

Tjänsten är oberoende och en tillsvidareanställning. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. Befattningsnivå: Civil (Tjänsten är öppen både för dig med civil och militär bakgrund)

Tillträde: Snarast/efter överenskommelse.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 februari 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan