Basskyddskompaniet rekryterar båtförare/båtchef (GSS/K) Stridsbåt 90.

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Basskyddssoldat vid Basskyddskompaniet och Marinbasen är du en viktig del i skyddet och bevakningen av Marinens basområden och örlogsfartyg. Uppgifterna löses i fred, kris och krig, både i Sverige och internationellt i samband med marin insats eller övning. I tjänsten ingår naturligt att genomföra insatser och att stå i beredskap för insatser.Som stridsbåtsförare är det viktig med en hög personlig mognad och att kunna jobba och fatta beslut under stressade förhållanden. Du ska även ha en god förmåga att jobba både självständigt och i grupp. Som stridsbåtsförare är du ansvarig för framförandet av stridsbåten samt att fungera som ställföreträdande båtchef.Som stridsbåtchef ska du utöver kraven för förare ha god förmåga att kunna fatta självständiga, snabba och riktiga beslut. Stridsbåtchefen leder och ansvarar för båten, besättningen, passagerare, stridsteknik och säkerheten.Utbildning och övning genomförs kontinuerligt och består av alltifrån enskilda lektionspass på ordinarie arbetsplats till längre övningar på andra platser runtom i landet. I det vardagliga arbetet ingår även fysisk träning, vård av materiel, fordon, båtar och utrustning, deltagande i möten och planeringsarbeten vid gruppen och plutonen samt administrativa uppgifter som t.ex. arbetstidsrapportering. Härutöver tillkommer särskilt beordrad beredskap eller andra uppdrag, som t.ex. ceremonitjänst och högvakt.

Kvalifikationer:
• Svensk medborgare
• Genomförd GMU/värnplikt alt stridsbåtsförare/chef under pågående tjänstgöring
• Acceptans att delta i internationell verksamhet 
• Fysisk prestationsförmåga enl FM FysS grundnivå
• Kunna simma 200 m samt livrädda på 4 m djup.
• Fysiska tilläggskrav för markstridsförband (multitest 175p & fälttest 2 km på 12:30 min) skall genomföras med godkänt resultat under provanställningen.
• Godkänd nautisk behörighet N8
• ROC
• Genomfört stridsbåtsutbildning
• Körkort B

Upplysningar om tjänsten: Vid frågor, mejla till Basskyddskomp-MarinB@mil.se alt kontakta stridsledningschef Kn Ceder, via vxl 0455-85000.

Fackligarepresentanter:
Officersförbundet, Mikael Danielsson
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
SEKO, Jan- Anders Nilsson
SACO, Lisbet Landin
Samtliga nås via FM växel 0455-580 00

Övrigt:
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och förutsätter godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Anställningen inleds med provanställning om 6 månader alternativt förbandsbyte. Anställningsform: tidsbegränsad anställning. Arbetsort: Karlskrona. Tillträde: maj 2018 eller enligt ök.

Varmt välkommen med din ansökan skickas med bifogat CV, personligt brev och referenser senast 2018-03-04.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 februari 2018
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen (MarinB) Karlskrona
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan