Stabsassistent till Särskilda Helikoptergruppen

Om tjänsten


Specialförbanden är primärt en militärstrategisk resurs som skall öka mängden handlingsalternativ genom att komplettera och tillföra lösningar utanför de reguljära förbandens möjlighet. Försvarsmaktens specialförband består av specialförbandsledningen (sfl), särskilda operationsgruppen (sog) samt särskilt avdelade stödjande enheter.

SHG är en stödjande enhet inom Specialförbandssystemet som är särskilt avdelad, tränat och utrustat. Förbandet finns vid Helikopterflottiljen och genomför taktisk transport, eldunderstöd samt underrättelseinhämtning med helikopter 15 och 16. All personal har frivilligt sökt sig till SHG, är särskilt uttagen och samtränad med SOG.

Arbetet som stabsassistent vid SHG är omväxlande och i varierande tempo. Dina uppgifter är huvudsakligen att stödja med administration avseende flygoperativt underlag, rättningstjänst, produktion av digitala och analoga kartor, beställningar, redovisning, uppföljning och planering i olika datasystem. Ett flertal övriga uppgifter förekommer och arbetet ställer mycket stora krav på egen initiativkraft, problemlösningsförmåga och vilja att själv se och förstå vad som behöver göras i syfte att göra enhetens arbete bättre och effektivare.

Mycket stora möjligheter finns för fördjupning och utveckling inom olika specialområden.

Kvalifikationer
B-körkort
Genomförd GMU/värnplikt med godkända betyg
God dator vana
Godkänd enligt FM FysS nivå 2, styrka och kondition
Goda kunskaper i engelska, tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet av stabsarbete
Förståelse/kunskap/intresse om luftfart
Tidigare genomförd internationell tjänstgöring
Övriga språkkunskaper

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du är mycket initiativrik och har förmåga att självständigt se och lösa problem. Som person är du social och serviceinriktad med hela enhetens resultat i ständigt fokus. Du har förmåga att lösa dina uppgifter även under stressade situationer. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och lämpligheter.

Övrigt
Sysselsättningsgrad: tidsbegränsad anställning GSS/K, heltid, schemalagd arbetstid
Arbetsort: Linköping
Tillträde: hösten 2018
Ansökningsprocessen: Innan eventuell anställning kommer du att kallas till förbandet för intervjuer, fysiska tester och läkarundersökning

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Annelie Karlsson, 013-28 32 04

Fackliga representanter
OFR/O, Mats Häggström, 070-209 96 11
Försvarsförbundet, Caroline Nilsson, 013-28 30 00
SACO-S, Anneli Helmersson, 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-21 till: Hkpflj-rekrytering-SHG@mil.se

Din ansökan skall innehålla CV, personligt brev, betyg och referenser. I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 februari 2018
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan