Sektionschef Informationssäkerhetssektionen

Om tjänsten

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) söker chef för informationssäkerhetssektionen vid säkerhetskontorets säkerhetsskyddsavdelning.

Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten (MUST) inom Försvarsmakten har i uppgift att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet samt militär säkerhetstjänst.

Den militära säkerhetstjänstens uppgift är att tillvarata säkerhetsintressen som främst rör Försvarsmakten, och syftar till att säkerställa erforderlig nivå av säkerhetsskydd. Säkerhetstjänsten bedrivs genom säkerhetsunderrättelse-, säkerhetsskydds- och signalskyddstjänst.

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid MUST. Inom Säkerhetskontoret ansvarar säkerhetsskyddsavdelningen (SÄKS) för den militärstrategiska ledningen av säkerhetsskyddstjänsten.

 

Tjänstens huvuduppgifter

Informationssäkerhetssektionen arbetar inom ramen för säkerhetsskyddstjänst med informationssäkerhet, IT-säkerhet, tillträdesbegränsning, juridiskt stöd, internationella avtal och internationell samverkan, personuppgiftsbehandling i Försvarsmaktens försvarsunderrättelseverksamhet och militära säkerhetstjänst, samt med utbildnings- och informationsunderlag i olika former.

Som sektionschef leder du och utvecklar sektionen på kort och lång sikt med stort engagemang. Du har ett gediget intresse för militär säkerhetstjänst och säkerhetsskydd med Försvarsmaktens kärnverksamhet i fokus. Du trivs med att skapa och bibehålla ett stort kontaktnät, både inom Försvarsmakten och vid angränsande myndigheter och organisationer. Sektionschefen är också medlem i säkerhetsskyddsavdelningens ledningsgrupp.

Kraven på dig som person, för att lyckas i rollen som sektionschef, är att du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och självgående med ett strukturerat arbetssätt. Du levererar mycket goda resultat, både enskilt och som chef för enheten. Du har mycket god analytisk förmåga och kan snabbt skilja huvudsak från bisak. Du tar initiativ och är drivande som person och chef. Du är en ledare och med mycket gott omdöme. Ditt ledarskap kännetecknas av prestigelöshet i kombination med hög personlig integritet och förmåga att skapa delaktighet. Du är lyhörd och kan entusiasmera dina medarbetare genom att leda dem i deras personliga utveckling samtidigt som du utvecklar sektionen som enhet. Du förväntas bidra till det goda arbetsklimat som finns vid avdelningen.

 

Efterfrågad kompetens och erfarenhet

Krav (utöver personliga krav)

 • Högre stabsutbildning (HSU/chefsprogrammet) och utnämd övlt/Kk eller annan akademisk examen som bedöms som likvärdig.

 • Dokumenterade ledar- och chefsegenskaper

 • Goda kunskaper i engelska.

 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Meriterande

 • Erfarenhet av chefsbefattning vid Högkvarteret.

 • Erfarenhet av arbete som säkerhetschef/säkerhetsskyddschef

 • Erfarenhet av säkerhetstjänstarbete vid andra myndigheter eller organisationer, särskilt meriterande vid Säpo.

 • Utbildning till säkerhetsskyddschef

 • Erfarenhet från Försvarsmakten exempelvis: Värnplikt, Grundutbildning eller  internationell militär insats.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Övrigt

I tjänsten ingår resor, såväl nationellt som internationellt.

Frågor om tjänsten: must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter: SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Roger Ericsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Omfattning: Tillträde snarast. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

 Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 februari 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-02-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan