HR-handläggare med känsla för ekonomi

Om tjänsten

Vill du stötta chefer i olika HR- och ekonomiprocesser? Har du god social kompetens och trivs i samarbetet med andra? Då är du välkommen med en ansökan till en stabsbefattning på Försvarsmakten Telekrigstödenheten (TKSE). TKSE är ett försvarsmaktsgemensamt krigsförband som arbetar med sensor- och motmedelsbibliotek för Försvarsmaktens plattformar.

Arbetet:

I jobbet ingår att ge stöd till verksamhetens chefer genom att tydliggöra strategisk styrning och ge operativt stöd, till exempel personalförsörjning och ekonomiska månadsrapporter. Du kommer att driva egna utvecklingsprojekt inom HR/Ek , men också medverka i projekt och uppdrag som drivs av andra. Du måste omvärldsbevaka inom HR/Ek-område för att vara ajour med regelverk, lagar och styrningar.

Vidare måste du, som alla andra på TKSE, vara beredd på allehanda uppgifter som tillhör arbetet på avdelningen. Till exempel expeditionstjänst, system Vidar, ta emot post, uppdatera TKSE intranätsida, hjälpa till med skiftplanering eller rapportuttag ur system PRIO.

Kvalifikationer:

 • Högskoleutbildning inom HR området eller utbildning som bedöms likvärdig i sammanhanget.
 • Erfarenhet av liknande arbete.
 • Goda kunskaper i arbetsrätt.
 • Erfarenhet av att arbeta i system PRIO.

Meriterande:

 • Erfarenhet av ekonomiskt arbete i Försvarsmakten.
 • Erfarenhet från annat liknande arbete inom Försvarsmakten eller annan statlig arbetsgivare.
 • Militär kompetens.

Personliga egenskaper

En förutsättning för att trivas med arbetet är att du kan arbeta självständigt och driva frågor som bidrar till verksamhetens bästa. Men det är också viktigt att du är självgående och flexibel med förmåga att samarbeta med andra. Du är ansvarstagande och lyhörd med fingertoppskänsla.

Arbetet kräver att du tycker om att arbeta operativt likväl som strategiskt och att snabbt kunna växla där emellan. Vidare ska du vara bra på att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du är utvecklingsinriktad och gillar att arbeta utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Det är också viktigt att du ser helheter och har lätt för att kommunicera i tal och skrift samt att du kännetecknas av social kompetens och hög integritet.

Du bör ha en mycket god datorvana i bland annat officepaketet och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Dina personliga egenskaper präglas av att du är noggrann, flexibel och har en god förmåga att samarbeta och bemöta andra människor.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f.n. inte är anställd i Försvarsmakten.

Placeringsort: Stockholm

Tillträde: Enligt överenskommelse

Förmåner: Lön enligt överenskommelse. Övriga förmåner enligt avtal.

 

Upplysningar om tjänsten

Patrick Kärrholm, stabschef TKSE, patrick.karrholm@mil.se

Fackliga kontaktpersoner (nås genom växeln 08 782 40 00)

OF Marcus Widborg

SACO-S Marcus Dahlberg

Försvarsförbundet (OFR/S) Ulrika Carlsson

 

Sista datum för ansökan

2018-06-15


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 maj 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet (LedR) Enköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-06-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan