Erfaren HR-specialist Avtal och villkor

Om tjänsten


Vi söker dig som kan vara ett kvalificerat avtalsstöd inom HR. Du har mångårig erfarenhet från arbete inom det statliga avtalsområdet. Du kommer att ingå i en avdelning som är Försvarsmaktens expertis inom HR-området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som HR-specialist ingår dels att stödja och utbilda Försvarsmaktens chefer och lokal HR på förbanden i avtals- och villkorsfrågor. Förutom sakområdesansvar vid Arbetsgivarstödavdelningen kommer du också att vara en viktig person i det kontinuerliga utvecklings-, förändrings- och förbättringsarbetet inom avtal och villkor samt vara en länk mellan HR Centrum och Ledningsstabens HR strateger. Då Försvarsmaktens arbetssätt är processorienterat kan du även komma att ingå i ett processteam.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom PA eller juridik (eller relevant motsvarighet)
 • Dokumenterad flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete i statlig HR-funktion, meriterande är anställning/erfarenhet från Försvarsmakten.
 • Ett omvittnat arbetsgivarperspektiv
 • God pedagogisk förmåga då utbildning är en viktig del i ditt arbete
 • God kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift.
 • Goda IT-kunskaper
 • Goda kunskaper i engelska

Meriterande

 • Flerårig erfarenhet av att tolka Försvarsmaktens avtal och villkor

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du med ett utpräglat arbetsgivarsynsätt har förmåga att leverera sakligt och ändamålsenligt stöd till Försvarsmaktens chefer och lokal HR. Du ska vara en person som trivs med att arbeta stödjande och konsultativt. Du ska ha lätt för att både arbeta enskilt och att samarbeta. Du ska ha god pedagogisk förmåga då utbildning inom Försvarsmakten är en del av din roll. Dokumentation ska vara en naturlig del i ditt arbete.

Övrigt
Det är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Kontakt
Chef Arbetsgivarstödsavdelningen, Christina Nilsson, tel: 08-514 391 58

Fackliga representanter
SEKO Lise-Lotte Larsson 08-514 394 70 SACO Camilla Robertsson 08-788 76 32 OFR/S Pia Almström 073-361 36 69 OFR/O Arne Nilsson 08-788 75 00

Sista ansökningsdag är 2018-03-04


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 februari 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-03-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan