R3 Soldat fälthållning

Om tjänsten

43. Flygbaskompaniet söker R3 Soldat fälthållning

Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping.

Flygbaskompaniet är dimensionerad för att verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser.
Ett rörligt flygbaskompani ska som sammansatt eller med delar kunna verka från flera platser samtidigt där start- och landningsmöjligheter finns för understödda luftfartyg. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, opererar och avvecklar flygplatsen helt eller delvis med stöd av annan aktör. Kompaniet har bland annat till uppgift att lösa följande deluppgifter/funktioner: Logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
En militär flygplats kräver hög beredskap inom flygplatsräddningstjänst, flygfältsarbete och ammunitionsröjning. Det sammanfattas i R3 som står för räddning, röjning och reparation.

Flygfältsarbete innebär att du är maskinförare i första hand, det kan var allt från en lastbil med släp på 24 meter, till grävmaskiner, hjullastare och betong- och motorsågar. Det är du som ser till att landningsbanan går att använda – oavsett väder, olyckor eller om flygplatsen har varit utsatt för attacker.

Om en olycka inträffar gäller det att vara snabbt framme för att städa och reparera. Under vinterhalvåret handlar det även om att röja flygfältet från snö så att planen kan starta och landa riskfritt. Ammunitionsröjarens uppgift är att upptäcka och röja oexploderad ammunition, till exempel minor. Att leta minor kräver, förutom mycket stort tålamod, även noggrannhet och stresstålighet.

Du agerar i ett team och utbildar andra soldater i minmedvetenhet, då du lär ut grunderna för hur man upptäcker minor och andra farliga föremål i terrängen. Ammunitionsröjare ska även vara beredda att ingå i den nationella ammunitionsröjningsberedskapen.


Krav:

 •   Svensk medborgare
 •   B-körkort
 •   Genomförd värnplikt, GU eller GMU


Önskvärda kvalifikationer: 

 •   Förarbevis eller körkort motsvarande CE
 •   Tidigare erfarenhet av fälthållningstjänst
 •   Tidigare erfarenhet av ammunitionsröjningstjänst
 •   Uppfyller försvarsmaktens fysiska krav


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 
Kn Erik Mohlander 013-28 30 00 (Växel)

Fackliga representanter:
OFR/O Mats Häggström 013-28 30 00 (Växel)


Övrigt: 
Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) Detta innebär provanställning i 6 månader och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år.

Arbetsort: Linköping


Tillträde efter överenskommelseSista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 180429

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 februari 2018
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan