R3 Soldat räddning

Om tjänsten

43. Flygbaskompaniet söker R3 soldat räddning

Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping.

Flygbaskompaniet är dimensionerad för att verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser.
Ett rörligt flygbaskompani ska som sammansatt eller med delar kunna verka från flera platser samtidigt där start- och landningsmöjligheter finns för understödda luftfartyg. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, opererar och avvecklar flygplatsen helt eller delvis med stöd av annan aktör. Kompaniet har bland annat till uppgift att lösa följande deluppgifter/funktioner: Logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
En militär flygplats kräver hög beredskap inom flygplatsräddningstjänst, flygfältsarbete och ammunitionsröjning. Det sammanfattas i R3 som står för räddning, röjning och reparation.

Flygplatsräddningstjänsten ansvarar för 90-sekundersberedskap. Det innebär att en räddningsinsats mot flygplanet ska påbörjas inom 90 sekunder efter larm om att en olycka har inträffat.

Som flygplatsräddningsman är du är i beredskap en stor del av dygnet, men tid läggs också på övningar eller vidareutbildning. Det kan till exempel handla om brandsläckning i stort flygplan, då du tränar på att utrymma planet och släcka elden, eller agerande vid trafikolyckor, då du övar på att ta loss någon som sitter i kläm.

Miljön är tuff psykiskt då du är i beredskap och väntar länge under hög anspänning. Förutom att ha ett starkt psyke är det viktigt att du är fysiskt uthållig och bra på att samarbeta.


Krav:

 •   Svensk medborgare
 •   B-körkort
 •   Genomförd värnplikt, GU eller GMU
 •   Uppfyller fysiska krav för rökdykare


Önskvärda kvalifikationer: 

 •   Förarbevis eller körkort motsvarande C
 •   Tidigare erfarenhet av räddningstjänst
 •   Uppfyller försvarsmaktens fysiska krav


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 
Kn Erik Mohlander 013-28 30 00 (Växel)

Fackliga representanter:
OFR/O Mats Häggström 013-28 30 00 (Växel)


Övrigt: 
Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) Detta innebär provanställning i 6 månader och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år.

Arbetsort: Linköping


Tillträde efter överenskommelseSista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 180429

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 februari 2018
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan