Systemtekniker till 212. Stridsflygdivisionen vid Norrbottens flygflottilj

Om tjänsten

Om tjänsten:

Systemteknikern tillhör stridsflygdivisionens underenhet MSE (Mission Support Element). Personalen vid MSE arbetar med uppgifter såsom underrättelsetjänst, telekrig och flyguppdragsplanering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som systemtekniker är ditt huvudsakliga ansvarsområde materiel och teknik. Du tillser att divisionens materiel inventeras, följs upp och omhändertas både formellt i olika datasystem samt rent praktiskt. Utöver detta arbetar du även mycket med datorer och teknik. Du är ansvarig för allt tekniskt stöd rörande datasystemen som finns vid divisionen. Du arbetar med införskaffande och uppdateringar av IT-materiel.

Arbetet är flexibelt och utmanande. Ena dagen är aldrig den andra lik. I arbetet vid stridsflygdivisionen ingår även att vid tre till fyra gånger per år åka på övningar både inom som utom Sverige. Dessa övningar kan vara allt mellan en till fyra veckor långa.

Stridsflygdivisionen är en sammansvetsad enhet som med sin speciella uppgift i fokus ställer höga krav på individen.

Personliga egenskaper:

Vi söker sig som har en mycket god samarbetsförmåga. Du ska vara flexibel och kunna arbeta lika väl i grupp som individuellt. Du är en viktig kugge i maskineriet som utvecklar och driver divisionens arbete framåt. Vi söker därför dig som också är kreativ, noggrann och ta stort ansvar för dina uppgifter inom ramen för den verksamhet som bedrivs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer:
Goda kunskaper i Linux
Goda kunskaper i Microsoft/Windows
Körkort lägst B
Goda språkkunskaper i svenska och engelska
Svensk medborgare

Meriterande:
C-körkort
Genomförd värnplikt eller annan grundläggande militär utbildning
Signalskyddsutbildning

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse med individuell lönesättning.  Anställningen är tillsvidareanställning som inleds med en 6 månaders provanställning. Utbildningsståndpunkten för den enskilde avgör befattningsutbildningens omfattning. Placeringsort: Luleå. Anställningsprocessen: Ansökan sker via vår hemsida. Urval och eventuell kallelse till intervju sker under våren 2018.

Upplysningar om befattningen lämnas av Kn Pontus Öhman, pontus.ohman@mil.se

Fackliga representanter
OFR-S, SEKO, SACO och OFR-O nås genom F 21 vxl, tfn 0920234000

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flottiljens huvuduppgift är att skapa insatsförband; två stridsflygdivisioner och en basbataljon där personal och soldater är redo för nationella och internationella insatser. Tillsammans med Blekinge flygflottilj och Luftstridsskolan i Uppsala delar F 21 ansvaret för övervakningen av hela Sveriges luftrum, den så kallade incidentberedskapen. Denna verksamhet pågår 24 timmar per dygn, året runt.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 februari 2018
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens flygflottilj (F 21) Luleå
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan