Teknisk officer till Fältsjukhuset

Om tjänsten

Teknisk officer till Fältsjukhuset

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor. Från den 1 januari 2013 tillfördes två Sjukhuskompanier FömedC i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Teknisk officer/ systemtekniker sjukvård tjänstgör du på stabsplutonen men stöttar hela kompaniet med teknisk tjänst. Du arbetar med kompaniets materiel och genomför felsökning, skadeklassning, driftstöd och systemstöd. Arbetet har ett tydligt fokus på förebyggande underhåll, vilket medför att din roll kan vara såväl utbildare som utförare. Som Teknisk officer arbetar du tillsammans med personal med olika kunskapsnivåer och du är den naturliga kontakten för personalen när det uppkommer tekniska problem.

Kvalifikationer

 • Specialistofficer eller officer med teknisk inriktning

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska

 • Godkänd läkarundersökning samt god fysik, enligt Försvarsmaktens baskrav (FM FysS) (testas inför anställning)

Meriterande

 • Inriktning mark elektro

 • C-körkort

 • Försvarsmaktens elektriska anläggning i fält (FMEAF) teknisk GK

 • Handhavande högeffektsystem

 • Erfarenhet av medicinteknisk utrustning

 • Militär utlandstjänstgöring 

Personliga egenskaper
För att trivas med rollen som systemtekniker behöver du kunna arbeta självständigt och ta de kontakter som behövs för att genomföra den tekniska tjänsten inom kompaniet. Arbetet handlar mycket om att inspirera och motivera andra till att arbeta med förebyggande underhåll, det är därför viktigt att du har verksamhetsfokus, är kommunikativ och trivs med att skapa nya kontakter. Du måste ha en analytisk förmåga samt kunna uppmärksamma och agerar på oförutsedda konsekvenser. Eftersom du kommer hantera komplexa system är det viktigt att du är nyfiken och kreativ. Rollen innebär ofta utbildningssituationer vilket förutsätter att du kan förmedla budskap till åhörare som inte är insatta i området.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet  

Nivå: OR 6-7
Typ av anställning:Tillsvidareanställning, heltid, 100%
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Urval och intervjuer
Urval sker under v 13. Intervjuer kommer preliminärt att genomföras under v 14 vid FömedC i Göteborg.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Robert Liljenberg Fältsjukhuset Robert.liljenberg@mil.se För specifika tekniska detaljer rörande tjänsten kontakta Teknisk chef Karin Kärrstrand, karin.karrstrand@mil.se

Fackliga representanter 
SEKO: Lars Landén
SACO:Anders Jonsson
Officersförbundet: Jonas Rynner
Samtliga nås via växeln: 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-25 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 februari 2018
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-03-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan