Teknisk chef till Fältsjukhuset

Om tjänsten

Teknisk chef till Fältsjukhuset

Om förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor. Från den 1 januari 2013 tillfördes två Sjukhuskompanier FömedC i Göteborg. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teknisk chef samordnar och planerar du det förebyggande underhållet inom eget kompani. Detta innebär att du verkar som företrädare för, och föredragande av, teknisk tjänst. Rollen innebär ett ansvar att hålla kompaniets stående order uppdaterad enligt de regler och krav som ställs på fältsjukhuset, samt stödja kompanichefen med implementeringen av dessa. Som teknisk chef ansvarar du för att avvikelserapporteringen på kompaniets materielsystem fungerar. Du funktionsleder även den tekniska personalen på kompaniet.

Kvalifikationer

 • Specialistofficer eller officer med teknisk inriktning

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska

 • Godkänd läkarundersökning samt god fysik, enligt Försvarsmaktens baskrav (FM FysS) (testas inför anställning)

 • Erfarenhet av teknisk tjänst i PRIO och LIFT

Meriterande

 • Försvarsmaktens elektriska anläggning i fält (FMEAF) teknisk GK

 • Erfarenhet av stabsarbete inom teknisk tjänst

 • Erfarenhet av medicinteknisk utrustning

 • Militär utlandstjänstgöring

 • Erfarenhet av materielbehovsplanering

 • Genomfört FMV utbildning i systemsäkerhet

Personliga egenskaper
För att trivas med rollen som teknisk chef behöver du kunna arbeta självständigt och ta de kontakter som behövs för att samordna den tekniska tjänsten inom eget kompani. Rollen handlar mycket om att inspirera och motivera andra till att arbeta med förebyggande underhåll det är därför viktigt att du har verksamhetsfokus, är kommunikativ och trivs med att skapa nya kontakter. Du måste ha en analytisk förmåga samt kunna uppmärksamma och agerar på oförutsedda konsekvenser. Eftersom du kommer hantera mycket text är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska. Implementering innebär ofta utbildningssituationer vilket förutsätter att du kan förmedla budskap till åhörare som inte är insatta i området.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Nivå:OR 6-7
Typ av anställning: Tillsvidareanställning, heltid, 100%
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Urval och intervjuer
Urval sker under v 13. Intervjuer kommer preliminärt att genomföras under v 14 vid FömedC i Göteborg.

Upplysningar om tjänsten
För mer övergripande information om tjänsten: Robert Liljenberg Fältsjukhuset Robert.liljenberg@mil.se
För specifika tekniska detaljer rörande tjänsten kontakta Teknisk chef Karin Kärrstrand, mail karin.karrstrand@mil.se

Fackliga representanter
SEKO: Ali Ravan
SACO:Anders Jonsson
Officersförbundet: Jonas Rynner
Samtliga nås via växeln: 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-25   


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 februari 2018
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-03-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan