Kvartermästare/Adjutant OR7 till LSS Strilbataljon

Om tjänsten

1615.Stabskomp LSS Strilbataljon söker Kvartermästare/Adjutant OR7.

Luftstridsskolan (LSS) är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. LSS har tre flygvapengemensamma skolor: Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan samt Flygbefälsskolan. Luftstridsskolan bedriver också på uppdrag av Högkvarteret utveckling av materiel, metoder och förband som är verksamma inom luftarenan. En tredje viktig uppgift är insatser och beredskap. Luftstridsskolan ansvarar för den ständiga övervakningen av Sveriges luftrum.

1615.stabskompaniet bedriver drift och förvaltning av en FM Anläggning i Bålsta regionen. Kompaniet leds av platschefen för anläggningen och består av en Vaktmästerigrupp, en säkerhetsgrupp med stödfunktioner. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som kvartermästare/adjutant innehar du en viktig position där dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att skapa god service för de enheter och verksamheter som finns i anläggningen. Du hanterar logistiken vid kompaniet och beställer både förnödenheter och tjänster. I ditt arbete hanterar du olika system som PRIO och LIFT där du genomför beställningar och inköp både inom FM och mot externa leverantörer. Utöver detta kommer du att både leda och ingå i olika projekt inom kompaniet och anläggningen. Befattningen innebär en krigsplacering och du kommer ingå i ett insatt insatsförband. Du fungerar även som ett stöd till platschefen vid anläggningen och ska också kunna fungera som ersättare.

Befattningen kräver noggrannhet och säkerhetsmedvetande samt servicekänsla. Befattningen innebär många kontakter med andra människor, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Delar av arbetet bedrivs enskilt och måste kunna genomföras under stort eget ansvar.

Kvalifikationer:

OR 6-7, Logistikutbildning, Erfarenhet av arbete som handläggare eller administratör, Lägst körkort B

Meriterande: 

Tidigare tjänstgöring i anläggningar, Logistiska utbildningar, CBRN kompetens, Erfarenhet av PRIO och LIFT, Körkort CE

Personliga egenskaper:

Du har en god samarbetsförmåga, hög stresstålighet och god förmåga till självständigt arbete. Du har ett högt säkerhetsmedvetande och är driftig och självgående. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Verksamhetsort är Bålsta.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras samt delta i utbildningar och övningar. 

Upplysningar lämnas av:

Tf Platschef Magnus Karlsson, 018-280502

Fackliga företrädare: 

Peter Oscarson, OFR/O Ärna, tfn 018-19 63 68

Per Gustafson, OFR/S, tfn 070-243 60 88

Borka Medjed Hedlund, SACO, tfn 070-336 37 20

Mari-Ann Larsson, SEKO, tfn 070-827 68 53

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-31.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 februari 2018
  • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan