Systemingenjör med inriktning ACS (Audio Communication System) sökes till Karlskrona

Om tjänsten

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet med enhetsledningen stationerad i Hästveda. Systemenhetens uppgifter består i att bistå HKV och FMV vid ombyggnader i FM telenät, producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM Lednings- och marktele-system samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer främst att agera i rollen som teknikledare och tekniskt ansvarig för ACS samt vara delaktig i andra marina ledningssystem såsom televäxel 500, Sjö Centraler, marin radio m.fl.

Som teknikledare arbetar man i nära kontakt med MSK Ledsyst (Materiel System Kontor ledningssystem), med följande uppgifter.

För tilldelad materiel och system inhämta, motta, bereda och sammanställa

ändringsärenden, lämna underlag till och föredra ärende/beslutsförslag för MSK Ledsyst

Du skall upprätthålla relevant informationslager om materiel och tekniksystem, samt

hålla dig underrättad om gällande beslut, föreskrifter, tekniska order, underhållsavtal, underhållssystem, underhållskostnad, nyttjande- modifierings och materielunderhållsplan mm för tilldelad materiel

Lämna underlag till underhållsföreskrifter, remissyttrande/beslutsunderlag

Anmäla beslutsbehov av förändringar vad gäller materiel, system, underhållssystem, stödsystem, dokumentation, samt underhållsföreskrifter.

Genomföra överlämningsberedning inför leverans av materielobjekt och system i samverkan med MSK Ledsyst

Stödja planering och hantering av uppkomna materielbehov, stödja teknikansvarig vid framtagning av underhållsbudget för nyleveranser, ändrade driftprofiler samt modifieringshändelser.

Hantera incident- och driftstörningsärenden.

Kvalifikationer

Teleteknisk bakgrund och erfarenhet av IP-baserade nät i Lan/WAN miljö. Språkkunskaper i Teknisk Engelska. God administrativ förmåga.

B-körkort är ett krav.

Meriterande

Det är meriterande om du god kännedom om LINUX- och Windows-system

Det är även meriterande att ha god kännedom om försvarets telenät, ledningssystem och dess infrastruktur och då särskilt meriterande med en marin inriktning.

God kännedom om försvarsmaktens kryptosystem såsom Färist och PGAI är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du öppen och relationsskapande. Du behöver ett brett kontaktnät inom Försvarsmakten, ha god förmåga att kommunicera med ledningspersonal och tekniker.

Förmåga att leda och driva möten och arbeten avseende ovanstående arbetsuppgifter.

Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej anställd personal inom FM)

Tillträde Enligt överenskommelse

Arbetsort Karlskrona

Befattningen är civil.

Befattningen medför resor både över dagen men också längre perioder.

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-25. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

C Materielsystemsektionen, David Gyllensparre, 0451-38 28 15 C Vidmakthållandeavdelningen, Bertil von Quanten, 010-823 21 58.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare

SACO Mika Laitanen

OFR/S Lena Boman

OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg

SEKO Hans Monthan.

Samtliga nås via växeln på (019-39 35 00.)

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt en skyldighet att krigsplaceras.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 februari 2018
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan