Skaraborgs Regemente söker en handläggare hemvärn till Skaraborgsgruppen, Skövde

Om tjänsten

Vid Skaraborgs Regemente finns två utbildningsgrupper, Skaraborgsgruppen och Bohusdalgruppen. Deras uppgift är att stödja hemvärnsförbanden inom sitt respektive område med resurser för utbildning och administration. De stödjer också de frivilliga försvarsorganisationerna. 

Skaraborgsgruppen är en enhet i Skövde där vi tillsammans arbetar med vidmakthållande och utveckling av 38. och 39. hemvärnsbataljonerna. Vi är organiserade i en utbildningssektion som håller i utbildningen och en stödsektion som svarar för materiellt och administrativt stöd. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som handläggare hemvärn vid Skaraborgsgruppen ansvarar du för:

  • Rekrytering till och personalförsörjning av hemvärnsbataljonen tillsammans med och som stöd till chefer i hemvärnsbataljonen.
  • Administration av stödsystemet Mitt Försvarsmakten (CRM), inklusive utbildning och vidmakthållande av övriga brukare på utbildningsgruppen och i hemvärnsbataljonen. 
  • Handläggning av kursansökningar och uppföljning av genomförd utbildning för hemvärnssoldater. 
  • Övriga arbetsuppgifter vid utbildningsgruppen.

Resor, helg- och kvällsarbete förekommer.

Personliga egenskaper:

Du är ansvarstagande, noggrann och kommunikativ.

Du löser uppgifter lika bra självständigt som i grupp.

Du har mycket god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav:

B-körkort

God datorvana

Meriterande:

God vana i affärssystem motsvarande Microsoft Dynamics

Militär grundutbildning

Tillträde:

Tillträde snarast, dock senast 1 september 2018.

Övrigt: 

Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad 100%. Befattningen är kravsatt till CVAT/K CR/6. Vi tillämpar individuell lönesättning. Arbetsorten är Skövde.

Ansökan och urvalsprocessen:

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och ett personligt brev. Urval sker löpande och vi kallar lämpliga kandidater innan ansökningstiden löpt ut. 

Kontakt:

Har du frågor om befattningen är du välkommen att kontakta chefen för Skaraborgsgruppen Nils Erik Nilsson (tel 0500-46 50 00 växel).

Fackliga representanter:

Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, Officersförbundet David Lindblom, SEKO Lola Ahlgren (tel 0500-46 50 00 växel).

Sista datum för ansökan:

Sista ansökningsdag är 31 mars.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 februari 2018
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan