43. Flygbaskompaniet söker Systemtekniker

Om tjänsten

Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping.

Flygbaskompaniet är dimensionerad för att verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser.
Ett rörligt flygbaskompani ska som sammansatt eller med delar kunna verka från flera platser samtidigt där start- och landningsmöjligheter finns för understödda luftfartyg. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, opererar och avvecklar flygplatsen helt eller delvis med stöd av annan aktör. Kompaniet har bland annat till uppgift att lösa följande deluppgifter/funktioner: Logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

Nu söker 432.Sambandstroppen i Linköping fler systemtekniker.
Vill du ha ett varierande arbete, där arbetsuppgifterna varierar från dag till dag där det krävs att du är flexibel och har en god analytisk förmåga? Vill du arbeta praktiskt, både i grupp och självständigt där du lämnas utrymme att ta ansvar för lösandet av dina arbetsuppgifter? Vill du utveckla dina personliga färdigheter med möjlighet till att fördjupa din egen kunskap inom teknik och IT? Vill du arbeta i en spännande miljö där det krävs att du är serviceinriktad och initiativrik? Vill du kunna träna på arbetstid? Då är 432.Sambandstroppen rätt plats för dig.

Vad gör vi?
432.Sambandstroppen ansvarar för att upprätta, drifthålla, underhålla och avveckla de tekniska system som nyttjas vid sidobas/reservbas. Vi ansvarar bland annat för stabsarbetsplatser, strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk, radioutrustning, extern förbindelse som till exempel satellitförbindelse m.m. Då vi är en stödjande enhet så har vi tät kontakt med användarna till vilka vi erbjuder support med allt från Office till telefoni.
Arbetet innebär också att du genomför internutbildningar inom Försvarsmakten, är med på övningar i fältmiljö samt att du vid behov förväntas att tjänstgöra i internationella insatser.
Eftersom vi löser vår uppgift i fältmiljö ställs det krav på att du har förmågan att hugga i och jobba hårt, framförallt under upprättande samt brytandet av ledningsplatsen.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Upprättande, drift, underhåll, brytning och vård av förbandets rörliga ledningsplats (inkl. stabsplats) med tillhörande ledningssystem där bl.a. markteletekniska utrustningar, kommunikationssystem, IT-system och strömförsörjning ingår.
Utbildning på annan ort, resor i tjänsten och internationell tjänst.
Upprätthållande av en grundläggande nivå avseende soldatfärdigheter (t.ex. vapentjänst, strid, förmåga att verka i fält m.m.) eftersom du ingår i Flygvapnets insatsförband.

Generella krav:

 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • God fysisk status
 • Dokumenterad utbildning motsvarande lägst gymnasieutbildning med inriktning IT och/eller tele och/eller data.
 • Mycket god datorvana (Windows, Office-paketet etc.) klient och server. 
 • Behärska teknisk engelska och svenska i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer:

 • Genomförd militär utbildning
 • Goda kunskaper inom nätverksteknik
 • Kunskap inom el och strömförsörjning
 • Kunskap inom radio och telekomteknik
 • Kunskap/erfarenhet inom IT-drift
 • Färdighet inom Microsoft Sharepoint
 • C- och/eller CE-körkort

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Lt Joakim Hellman, Troppchef, 070-871 67 74, joakim.hellman@mil.se

Fackliga representanter:
Växelnummer för fackliga representanter: 010-820 00 99
SACO: Birgitta Fälth
SEKO: Caroline Nilsson
OFR/S: Mats Häggström

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Tjänstgörandegrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse
Befattningsnivå: Civilanställd systemtekniker


Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-29
Din ansökan skall innehålla CV (med referenser), intyg på betyg, utbildningsbevis samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 februari 2018
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-05-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan