43. Flygbaskompaniet söker ledningssoldat

Om tjänsten


Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping.

Flygbaskompaniet är dimensionerad för att verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser.
Ett rörligt flygbaskompani ska som sammansatt eller med delar kunna verka från flera platser samtidigt där start- och landningsmöjligheter finns för understödda luftfartyg. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, opererar och avvecklar flygplatsen helt eller delvis med stöd av annan aktör. Kompaniet har bland annat till uppgift att lösa följande deluppgifter/funktioner: Logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

432.Sambandstroppen är ansvariga för att möjliggöra ledning av Helikopterflottiljen i fältmiljö genom att upprätta, drifta, underhålla samt bryta den rörliga flygbas där helikopterförbandet grupperar. I den rörliga flygbasen ingår stabsplatsen med tillhörande ledningssystem. I ledningssystemet ingår bland annat strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk, radioutrustning, extern förbindelse som till exempel satellitförbindelse m.m. Vi ansvarar även för att upprätta och bemanna stabsexpeditionen.
För att detta skall vara möjligt behöver vi motiverade, flexibla och serviceinriktade ledningssoldater.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du är en viktig del i utbyggnad, drift och brytande av den rörliga flygbasen. Du skall självständigt och tillsammans med gruppen kunna utföra en mängd olika uppgifter. Dessa är allt från att upprätta och bryta stabsarbetsplatser, bygga upp tillfälliga elanläggningar, framföra tunga fordon till att bemanna stabsexpedition.
Eftersom uppgifterna är många och varierande skiftar den dagliga tjänsten mellan materielhantering, tekniska utbildningar, övningar och att upprätthålla din soldatkompetens samtidigt som fysisk träning genomförs.

Generella krav:

 • Svensk medborgare
 • Godkänd svensk värnplikt eller GMU/FSU
 • God fysisk förmåga (testas i samband med intervju)
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Dokumenterad utbildning motsvarande lägst gymnasieutbildning.
 • Behärska svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer:

 • Militärt förarbevis tung lastbil och/eller lätt personterrängbil
 • C- och/eller CE-körkort
 • Kunskap inom radio och telekomteknik
 • Kunskap inom el och strömförsörjning
 • Kunskap inom nätverksteknik och IT
 • God datorvana
 • Truckkort

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Lt Joakim Hellman, Troppchef, 070-871 67 74, joakim.hellman@mil.se

Fackliga representanter:
Växelnummer för fackliga representanter: 010-820 00 99
SACO: Birgitta Fälth
SEKO: Caroline Nilsson
OFR/S: Mats Häggström

Övrigt:
Anställningsform: GSS/K med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd inom FM
Tjänstgörandegrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR1-3
Lön: Enligt avtal


Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-29
Din ansökan skall innehålla CV (med referenser), intyg på betyg, utbildningsbevis samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 februari 2018
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj) Linköping
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-05-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan