Fältkockar och kokgruppchef till 71:a bataljon

Om tjänsten

Allmänt

71:a bataljon är en motoriserad skyttebataljon utrustad med pansarterrängbil 360. Huvuddelen av striden sker till fots med fordonen som understöd och transportmedel. Bataljonen består av fem kompanier. Ett stabs-/understödskompani, ett trosskompani och tre skyttekompanier varav ett är deltidsanställt.

Befattningsbeskrivning:

Kokgruppen består av sex (6) soldater och är placerad vid bataljonens underhållspluton vid 714:e trosskompaniet.

Kokgruppen är central för att vidmakthålla bataljonens stridsvärde i fält och gruppens huvuduppgift är att producera och leverera mat på utsatta tider. Arbetsuppgifterna består bland annat i att ta emot och hantera livsmedel i fält, tillagning av mat i fältkök, samt upprätta och försvara sin egen gruppering.

Gruppen arbetar ofta självständigt och det krävs god ordning för att fältkökets materiel och fordon ska fungera. Utöver detta deltar gruppen kontinuerligt i kompaniets gemensamma stridsutbildning med fokus på konvojering, strid från fordon och försvar av grupperingsplatser.

Befattningen innebär oregelbunden vila och sömn i fält. Tunga lyft förekommer. Befattningen ställer krav på samarbetsförmåga och förmåga att arbeta under tidspress.

Kokgruppchef:

Kokgruppchefen leder och fördelar gruppens arbete, lägger schema och meny under fältperioder.
Mellan fältperioderna leder man gruppens arbete med att underhålla och utveckla sin materiel, metoder och utbildningar.

Fältkock:

Du arbetar i gruppens fältkök där det produceras upp till 250 portioner mat per måltid, 4 gånger per dygn. Du kan med kort varsel få uppgifter att vara förare eller fordonschef på ett av gruppens tunga terrängfordon. Du har ofta eget ansvar för att lösa uppgifter inom ramen för gruppens uppgifter.

Vad kan Försvarsmakten erbjuda dig?

Vi erbjuder en möjlighet att utvecklas som kock inom matlagning i storkök och fältkök. Det finns möjligheter att utvecklas mot kokgruppchef som motsvarar kökschef inom storkök samt vidareutbildning mot förplägnadsinstruktör. Det kommer även finnas möjligheter till fordonsutbildning.

För tjänsten krävs:

 • Svensk medborgare
 • Genomfört GMU eller värnplikt
 • B-körkort 
 • Godkänd vid fysiska tester vid uttagning

Meriterande:

 • Förplägnadsutbildning i Försvarsmakten
 • Livsmedelsutbildning i Försvarsmakten
 • Civil utbildning eller arbetslivserfarenhet från matlagning
 • C-körkort

Frågor om tjänsten kan ställas till: rekrytering-p7@mil.se

Anställningsvilkor:

Tjänst hos oss innebär heltidsanställning på 8 år med tjänstgöringsplikt utomlands. Anställningen inleds med en provanställning om sex månader.

Sista datum för ansökan: 2018-04-02

Fackliga representanter nås via mail:

Johan Sjökvist (OF); johan.sjokvist@mil.se
Senadin Sela (OFRS); senadin.sela@mil.se
Tony Borg (SEKO); tony.borg@mil.se
Johan Kullman (SACO); johan.kullman-andersson@mil.se


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra skånska regementet, P7, är ett pansarregemente som håller i grundläggande militär utbildning (GMU) för rekryter, en bataljon anställd på heltid, en bataljon anställd på deltid och fyra bataljoner i hemvärnet – nationella skyddsstyrkorna. Regementets inriktning är stridsfordon och mekaniserad strid. Under tre år i rad har förbandet blivit utsett till ”Sveriges bästa förband”.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 februari 2018
 • Plats: Revingehed, Skåne län, Sverige
 • Förband: Södra skånska regementet (P 7) Revingehed
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan