13. säkerhetsbataljon söker underrättelseofficerare

Om tjänsten

13. SÄKERHETSBATALJON
13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete med att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och innehåller delar från armén, marinen och flygvapnet. Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseverksamhet, sabotage, subversiv verksamhet, terrorism och kriminalitet. Den säkerhetsunderrättelsetjänst vi bedriver syftar till att klarlägga och analysera den säkerhetshotande verksamhetens mål, medel och metoder. Detta sker genom planläggning, inhämtning, bearbetning och analys samt delgivning av säkerhetsunderrättelser. I dag tjänstgör våra duktiga medarbetare på ett flertal platser i och utanför landet. Vi verkar i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Det innebär att alla våra medarbetare ska ha likvärdiga möjligheter och rättigheter att utvecklas inom organisationen och kunna verka fria från diskriminering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som underrättelseofficer vid underrättelse- och säkerhetssektionen (S2) är du delaktig i stora delar utav bataljonens verksamhet. Du deltar i både planering och genomförande av förbandets underrättelse- och säkerhetsunderrättelsetjänst. Du följer upp förbandets inhämtning, genomför bearbetning och analys av den inhämtade informationen samt delger rapporter och orienteringar i skrift såväl som genom muntliga föredragningar. I rollen ingår också att utveckla våra metoder, rutiner och underrättelseprodukter. Du har kontakt med många olika personer och funktioner internt, men också med våra uppdragsgivare.

Du arbetar ofta tillsammans med andra i ett team, men även på egen hand. Därför krävs att du självständigt klarar av att genomföra egna projekt. Du är noggrann samt har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att växla tempo när så krävs. I befattningen som underrättelseofficer hos oss ingår att tjänstgöra på annan ort i perioder. Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter och personlig utveckling, särskilt inom underrättelse- och säkerhetstjänst. Tidigare erfarenhet är inget krav men meriterande.

Krav för befattningen
• Officersexamen

Meriterande
• Erfarenhet av underrättelse- och säkerhetstjänst i Försvarsmakten eller annan myndighet som bedriver försvarsunderrättelseverksamhet eller säkerhetstjänst 
• Försvarsmaktens underrättelseutbildning, exempelvis Grunder underrättelsetjänst eller BISC/IOC
• Erfarenhet av annat analytiskt arbete
• Erfarenhet av säkerhetsförband och operativ militär säkerhetstjänst
• Erfarenhet av att arbeta med sekretessbelagd information
• God förmåga i hanterande av IT-system
• Körkort B.

I urvalet kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Upplysningar om tjänsten
De aktuella tjänsterna är placerade i nivåerna OR 6–7 men kan sökas av både officerare och specialistofficerare. Tillsättning av tjänsterna sker löpande. Arbetsort är Kungsängen. Vid frågor gällande befattningen är du välkommen att kontakta kn John Persson på 08-584 544 59. Fackliga representanter är OFR/O Jan Bajer, Försvarsförbundet Madeleine Daleo, SACO Tomas Andersson och SEKO Tomas Klasson. Dessa nås via växel 08-584 540 00.

Din skriftliga ansökan ska innehålla ansökningsbrev och CV.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 april 2018!

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 februari 2018
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan