Stabsläkare

Om tjänsten

Armémedicinsektionen

Armémedicinsektionen är en del av Försvarsgrensavdelningen vid den Försvarsmedicinska Enheten. Uppdraget är att stödja Armén med medicinsk kompetens och med försvarsmedicinskt kravställande, förmågeskapande och vidmakthållande av försvarsmedicinsk förmåga samt utgöra ledningsstöd och rådgivare till Arméns ledning.

Stabsläkare

Vi söker dig som är specialistutbildad läkare inom, för tjänsten, lämplig specialitet. Vi söker dig som vill delta i den fortsatta funktionsutvecklingen av försvarsmedicinska förmågor inom Armén. Dina personliga egenskaper är av stor vikt då rollen innebär att företräda Försvarsmakten och Armén nationellt och internationellt samt utgöra stöd och rådgivare till Arméns chefer.

Som Stabsläkare vid den Armémedicinska sektionen:

 • Stödjer du Arméöverläkaren
 • Stödjer du armé-och markstridsförbanden, inklusive staber och skolor, med försvarsmedicinsk stabs-och ledningskompetens
 • Deltar du i försvarsmedicinsk verksamhet inom markstridskraften
 • Deltar du i kravställande och ansvarar för uppföljning av försvarsmedicinska förmågor vid Arméns insatser nationellt och internationellt
 • Deltar du i förmågebyggande och vidmakthållande av Arméns och övriga markstridsförbands försvarsmedicinska förmågor
 • Deltar du den försvarsmedicinska evalueringsverksamheten inom markstridskraften
 • Stödjer du i utveckling, förmågebyggande och vidmakthållande av Försvarsmaktens försvarsmedicinska förmågor
 • Stödjer du med löpande verksamhetskontroller inom markarenan
 • Stödjer du inom eget kompetensområde olika organisationsenheter i FM.

Kvalifikationer

 • Legitimerad läkare med specialistkompetens inom, för tjänsten, lämplig specialitet
 • Yrkes-eller reservofficer

Meriterande

 • OF-3

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Du bör vara en kreativ och omdömesgill person som har lätt för att samarbeta. Du har en god administrativ förmåga och vana vid att uttrycka dig i tal och skrift, med goda kunskaper i svenska och engelska, god datorvana och god förmåga att söka och sammanställa information.

Slutkandidaterna kan komma att få genomföra kompletterande urvalsaktiviteter.

Ansökan och tillträde

Välkommen med din ansökan inklusive löneanspråk senast 2018-03-31.

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Övrigt

Verksamhetsort: Göteborg

I tjänsten förekommer både inrikes och utrikes resor.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Överstelöjtnant Gunnar Hafvenstein, Avdelningschef, via mail gunnar.hafvenstein@mil.se alt via växel 031-692000

Fackliga representanter (via växel 031-692000)

Anders Jonsson SACO

Jonas Rynner OFR/O


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 februari 2018
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan