Nätverkstekniker till FMTIS

Om tjänsten


FMTIS Genomförandeenhet Stockholm har som huvuduppgift att stödja Försvarsmakten vad avser drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.

Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra dagliga driftåtgärder i systemet, incidenthantering samt driftsättning av ny utrustning (klient, server, nät). Du förväntas även upprätta och vidmakthålla systemdokumentation.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Stockholm. Du kommer att arbeta tillsammans i en grupp som sköter ett system avseende server, nätverk och klienter vilket gör att det är viktigare att ha bred kunskap än djup. Du kommer vara den i gruppen som i huvudsak ansvarar för nätområdet men kommer även att arbeta med server- och klientsupport.

Kvalifikationer
Vi vill att du har relevant utbildning inom nät- och serverområdeteller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren. Du skall ha god förståelse för switchteknik, routingteknik och design av nätverk, främst LAN men även WAN. Du skall även ha goda kunskaper inom Windows server 2008 eller senare. Goda kunskaper i svenska och engelska samt körkortsbehörighet B är ett krav för tjänsten.

Meriterande
Kunskap om Cisco-produkter, Wmware samt Exchange är meriterande.

Personliga egenskaper
För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten innebär är det viktigt att du är kommunikativ och trivs med att skapa nya kontakter.Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ, arbetar självständigt och tar eget ansvar. Du har god analytisk förmåga, utför uppgifter med hög kvalitet samt är beredd att vidareutbilda dig inom tjänstens kompetensområde. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, ett brinnande intresse och förståelse för IT.

Övrigt
Vi arbetar normalt måndag till fredag kl 08:00-17:00 med möjlighet till flextid. Resor i tjänsten både nationellt och internationellt samt beredskapstjänstgöring i hemmet förekommer. Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Arbetsorten är Stockholm med placering på Östermalm. Då Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning vill vi att du anger löneanspråk i din ansökan.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Daniel Andersson, 08-788 75 00. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Mika Laitanen, OFR/S Jan Borgström, OFR/O Håkan Larsson samt för SEKO Hans Monthan.
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-25.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 februari 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan