Utbildningssjuksköterska

Om tjänsten

Är du sjuksköterska och intresserad av utbildning och pedagogiskt arbete? Just nu söker vi dig som är intresserad av en karriär som utbildningssjuksköterska.

Sjukvårdssektionen vid FM Logistik- och Motorskola (LogS) vid Trängregementet ansvarar för de kvalitativa utbildningarna inom Försvarsmedicin av både anställda, kadetter och rekryter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, förbereda och genomföra föreläsningar, praktiska moment och tillämpade övningar vid de olika sjukvårdsutbildningarna. Sjukvårdsutbildningarna omfattar allt ifrån grundläggande anatomi/fysiologi till utbildning under förbandsövningar. Vissa delar av utbildningarna sker under fältmässiga förhållanden som ställer krav på den personliga färdigheten att ta hand om sig själv och sin utrustning. Det krävs av dig som person att vilja utveckla dig själv såväl i teoretisk kunskap som i materielkännedom och förståelse för den taktiska situationen. Du förväntas också delta i/driva projekt inom eget arbetsområde. I arbetet ingår sjukvårdsberedskap i samband med övningsverksamhet. Du kommer att krigsplaceras vid Trängregementets sjukvårdsförband.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning (inriktning anestesi/intensivvård, akut-/ambulanssjukvård eller distriktssköterska) och minst två års erfarenhet av specialistområdet
 • B-körkort
 • God förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift

Meriterande

 • Yrkeslärare inom vård och omsorg, eller annan likvärdig pedagogisk erfarenhet
 • Militär erfarenhet
 • Internationell insats som sjuksköterska
 • Prehospital erfarenhet
 • Kunskap om traumaomhändertagande motsvarande PHTLS, TNCC
 • HLR-instruktör

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som utbildningssjuksköterska krävs att du har god pedagogisk förmåga och att du kan arbeta självständigt, men att du snabbt kan växla för att ingå i en grupp. Som person är du driven och har en positiv människosyn, tycker om utmaningar och har en god organisationsförmåga. Du är engagerad, kommunikativ och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du tycker om att ta ansvar och kan ta för dig. Du känner dig bekväm i att utbilda och tala inför grupp. Som person är du intresserad av regelbunden träning och god hälsa.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning och är placerad vid sjukvårdssektionen på LogS, Trängregementet i Skövde. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Mj Karin Malmsten 070-896 6255.
Vi kommer löpande att arbeta med urval och intervjuer.

Fackliga representanter
Jörgen Eliasson, OFR/O
Peter Danielsson, OFR/S
Birgitta Nilsson, SACO TrängR
De fackliga representanterna nås på tfn 0500-46 50 00 (vx).

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-08. Din ansökan skall innehålla ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 mars 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan