Luftvärnsregementet söker Elsäkerhetshandläggare

Om tjänsten

Förvarsmakten utökar nu i Halmstad och söker en elsäkerhetshandläggare, är det du?

Som elsäkerhetshandläggare kommer du till att vara med och påverka hur vi arbetar med vår elsäkerhet och se till att vi gör det bästa arbetet. Tycker du om att arbeta systematiskt och se till så att rutiner och lagstiftning säkerställs för att uppnå god verksamhet? Då ska du fortsätta och läsa. Hos oss kommer du att arbeta tillsammans med härliga kollegor i regementsstaben och vara garnisonschefens högra hand när det kommer till elsäkerhet och expert inom strömförsörjningsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter.

Elsäkerhetshandläggaren är garnisonens utsedde företrädare inom elområdet med särskilda uppgifter, befogenheter och ansvarsområden avseende det systematiska elsäkerhetsarbetet. Detta innebär att du kommer arbeta med att:

 • Stödja C Lv 6 i dennes garnisonschefsroll med att bedriva ett systematiskt elsäkerhetsarbete
 • Genomföra utbildningar för chefer och övrig personal inom elsäkerhets- och strömförsörjningsområdet
 • Stödja underställda chefer i deras arbete att analysera, implementera och vidmakthålla ett systematiskt elsäkerhetsarbete i verksamheten 
 • Stödja förbandschefen och dennes linjeorganisation så att organisationens uppgiftsfördelningar hålls aktuella samt att roller inom området är utsedda.
 • Säkerställa att rutiner för kontroll av elektrisk materiel och utrustning följs
 • Medverka till att förbandets sammanställda elsäkerhetsutbildningsbehov framförs vid förbandens utbildningsdialog med försvarsmaktens tekniska skola.
 • Genomföra internrevisioner samt avrapportera aktuella lägen vid ledningens granskning. Följ upp avvikelser inom området samt ge förslag till åtgärder.
 • Stödja andra militära aktörer inom garnisonen med ovanstående uppgifter i den omfattning som krävs.

 Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning eller arbete som bedöms likvärdigt
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer

 • Dokumenterade kunskaper om arbetsmiljö- och elsäkerhetslagstiftningen. Kunskaper om försvarsmaktens organisation och verksamhet. 
 • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av elsäkerhetsarbete.
 • Du kommer genomgå de utbildningar som krävs för din roll vid försvarsmaktens tekniska skola (FMTS). 

Personliga egenskaper

Som person har du en god pedagogisk förmåga då det handlar om att utbilda och informera personal inom alla olika nivåer. Du är initiativrik, kreativ, kommunikativ och insiktsfull med god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp och att planera och genomföra projekt. Du behöver känna dig trygg och trivas i rollen som utbildare och föredragande specialist. Vi ser gärna att du har ett coachande förhållningssätt mot våra chefer och skapar engagemang och förståelse hos dem för att vi ska kunna leverera den bästa utbildningen och säkerheten till våra medarbetare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt

Befattningen har arbetsort Halmstad men innebär en del resor i tjänsten. Anställningen är tillsvidare, heltid (100 %). Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Chef genomförandeavdelningen, Joachim Bergqvist

Fackliga representanter

SEKO, Marianne Bandheim

SACO, Karin Ekbom

OFR/S - Försvarsförbundet, Senadin Sela

OFR/O - Officersförbundet, Roger Nilsson

Samtliga ovanstående nås via växeln 035-266 20 00.

Sista ansökningsdatum:

Välkommen med din ansökan senast 30 mars 2018. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 mars 2018
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Luftvärnsregementet (Lv 6) Halmstad
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-03-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan