Systemingenjör till Göteborg

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, ett strategiskt ledningsförband och utgör fundamentet för Försvarsmaktens ledningsförmåga.
 
Vi är ett insatsförband som bland annat leder, prioriterar, underhåller och förvaltar Försvarsmaktens strategiska nät med bland annat Försvarsmaktens sensornät och Försvarsmaktens larmfunktion.
Vi finns på 31 orter och har ca 1 400 anställda.

Genomförandeenhet Väst (GE Väst) stödjer förbanden i Militärregion Väst när det gäller drift och underhåll av ledningssystem, undervattenssystem och medicinteknisk utrustning. GE Väst verkar utifrån fem Genomförandeavdelningar (GA), Skövde, Karlsborg, Såtenäs, Göteborg och Halmstad.

GE Väst huvuduppgifter är:

Förebyggande och avhjälpande underhåll på Sensor-, FTN- och Radioanläggningar inom GE Väst område
Installation, drift och underhåll på larmsystem runt om i GE Väst område.
Drift och underhåll på sambandsmateriel från de olika förband olika förband som återfinns i Militärregion Väst.
Installation, drift och underhåll på IT-system inom GE Väst område samt drift av StriC (Stridsledningscentralen) på Såtenäs och SjöC (Sjöövervakningscentralen) i Göteborg.
Genomförandeavdelning Göteborg (GA Göteborg), verkar ifrån Göteborgs Garnison på Käringberget, Västra Frölunda och består av en IT- och en Tele-sektion

IT-sektion Göteborg består av tio medarbetare som verkar som stöd till Förband och Centra och civila myndigheter inom Göteborgs Garnison och dess ”satelitorter”.
Som Systemingenjör kommer du att ingå i ett team av IT- och Systemingenjörer vilka ansvarar för drift och underhåll av nätverk, server och klient/utrustningar samt SjöC sambands- och kommunikationsutrustning.
SjöC är en modernt tekniskt utrustad central, som till huvuduppgift har att inhämta, bearbeta och delge information om sjötrafik, både till civila och militära kunder.
SjöC deltar i och stödjer såväl nationella som internationella insatser, övningar, prov och försök. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Din huvudinriktning är att arbeta som Systemingenjör för att stödja Marinbasens SjöC i Göteborg.
Arbetet bedrivs huvudsakligen i Göteborg. Tjänsten bedrivs i normalfall under dagtid men kan även förläggas till andra tider under dygnet. Växeltjänstgöring mellan motsvarande funktioner och orter i Försvarsmakten kan bli aktuell under kortare perioder, likväl som tjänsteresor till andra orter.

Tjänsten medför upprätthållande av beredskap eller jour.

Bredduppgifter:
Medverka i projekt samt stödja i ackrediteringsarbete och övrig utvecklingsarbete.
Genomföra tester av kommande releaser.
Genomföra proaktiva driftuppgifter.
Systemstödsresor till försvarsmaktens internationella insatsstyrka kan förekomma.

Kvalifikationer
3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande med inriktning mot Tele/ IT
Teknisk kunskap och erfarenhet från ledningssystem.
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska.
God samarbetsförmåga, förmåga att ta initiativ och kunna arbeta självständigt.
Stor vana att arbeta med IT-baserade system samt felsökning på dessa.
Körkort *B***

Meriterande
Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten, inom området ledningssystem.
Goda kunskaper om radiokommunikation.
Goda kunskaper om radarteknik.
Goda kunskaper om transmissionsteknik.
Goda kunskaper i Linux/Unix
Goda kunskaper i Cisco
Goda kunskaper i wmware
Goda kunskaper i Windows Server/Klient
Goda kunskaper i elektronik
Informationssäkerhet
Signalskyddsutbildning
Fullgjord värnplikt

Personliga egenskaper
Som person är du utåtriktad och tycker om att ta ansvar. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som du fungerar bra i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde m.m.
Anställningen är en tillsvidareanställning, dock kommer provanställning att tillämpas. Tillträde 2018-09-01 eller enligt överenskommelse..
Vi kommer att sätta stor vikt vid personlig lämplighet.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar kring befattningen lämnas av
Befattningen, Sektionschef Mats Andersson 031-69 24 11.
Rekryteringsprocessen, HR Generalist Jonatan Skoglund, 070-886 77 68.

Fackliga företrädare
SACO-F Pär Lohman
OFR/S Clarence Arnstedt
SEKO-F Jörgen Stehn
OFR/O Göran Levin
Samtliga nås via växeln 0841539000

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du sökt denna befattning. Ange även dina lönekrav i din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 mars 2018
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan