Administrativ assistent - Moderna beredskapsjobb

Om tjänsten

Den här annonsen vänder sig till dig som omfattas av den arbetsmarknadspolitiska åtgärden Moderna beredskapsjobb.

Administrativ assistent till Specialistenhetens ledningsgrupp på Försvarsmaktens HR Centrum.

I befattningen som administrativ assistens till Specialistenhetens ledningsgrupp arbetar du tillsammans med enhetschefen, produktionssamordnare, verksamhetsutvecklare och enhetens fyra chefer. Du rapporterar och arbetsleds av produktionssamordnaren.

Förutom intressanta arbetsuppgifter erbjuder vi dig ett arbete i en inspirerande arbetsmiljö som präglas av stort engagemang, hög trivselfaktor och professionalism. Hos oss arbetar vi tillsammans och har dessutom roligt på vägen.

Du kommer ha varierande administrativa arbetsuppgifter, som kan komma att utvecklas över tid utifrån intresse och kompetens. Du kommer stödja med uppgifter som:

 • framtagande och administration av inkommande och utgående handlingar
 • informationsinhämtning inför och redigering av utgående information
 • behovsinventering, redigering och administration av information på Försvarsmaktens interna websidor och enhetens samarbetsytor
 • administrativt och praktiska förberedelser, stöd under genomförande och praktiskt efterarbete vid möten (processmöten, arbetsgruppsmöten, externa möten), konferenser, besök etc. 

 • att stödja enheten med övriga administrativa uppgifter 

Kvalifikationer:

 • Ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

 • Avslutad gymnasial utbildning.

 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska.

 • God förmåga MS Office, analytisk förmåga.

Personliga egenskaper.

Då befattningen innebär en stor bredd av arbetsuppgifter är det viktigt att du har lätt för att prioritera bland arbetsuppgifter, kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt och är lösningsfokuserad. Vi söker en medarbetare som har förmågan att se vad som behöver göras och som också vågar fråga om hjälp vid oklarheter hur man löser uppgiften på bästa sätt. Du är noggrann, bra på att organisera och prestigelös. Då du kommer att arbeta med flera personer, är det viktigt att du uppskattar lagarbete och trivs med att ha många kontakter. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter, är tydlig och kommunikativ. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet samt om du tidigare har erfarenhet av administrativt och serviceinriktat arbete.

Övrigt:
Tillträde sker snarast enl. ök. I den här rekryteringen samarbetar vi med Arbetsförmedlingen. Vänd dig till din handläggare på Arbetsförmedlingen om du är intresserad av att söka detta arbete för att säkerställa att du omfattas av villkoren för moderna beredskapsjobb.

Utöver kraven ovan kommer vi, vid urval och inför beslut om anställning, särskilt beakta om den sökande omfattas av en arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Pontus Palmedal, produktionssamordnare: 08-51439113

Fackliga representanter: SECO Liselotte Larsson 08-514 39 00, SACO Camilla Robertsson 08-788 75 00, OFR/S Pia Almström 08-788 75 00 och OFR/O Arne Nilsson 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag är den 2018-04-02. Kom gärna till AF rekryteringsträff 21 mars för att träffa oss. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 mars 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan