Stf avdelningschef till Afrika- och Asienavdelningen

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. 

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är den organisation inom Försvarsmakten som både ansvarar för Sveriges militära underrättelsetjänst och för den militära säkerhetstjänsten. MUST ingår i Högkvarteret och lyder direkt under ÖB. Organisationen består i stort av ledning, Underrättelsekontoret (UNDK), Säkerhetskontoret (SÄKK), Informationshanteringskontoret (IHK) samt Ledningskontoret  (LEDK) som ansvarar för allt verksamhetsstöd.

MUST Underrättelsekontor söker stf Avdelningschef till Afrika och Asienavdelningen

Afrika och Asienavdelningen vid Underrättelsekontoret ansvarar för bearbetning och underrättelseanalys av den säkerhetspolitiska och militärstrategiska utvecklingen i Afrika, Asien och Mellanöstern samt terrorism. Mottagarna för arbetet är framförallt Försvarsmakten, Regeringskansliet och Säkerhetspolisen, men även EU inom ramen för EU:s gemensamma utrikes och säkerhetspolitik samt krishanteringsförmåga.


Tjänstens huvuduppgifter 

Som stf avdelningschef leder, samordnar och utvecklar du avdelningens underrättelsebearbetning och produktion. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och är rådgivare till avdelningschefen. Du leder avdelningens verksamhet i avdelningschefens frånvaro. Som stf avdelningschef ansvarar du för större arbeten avseende inriktning, uppföljning och delgivning. Du kvalitetssäkrar skriftliga underrättelserapporter samt muntliga föredragningar. En viktig del i arbetet är samverkan med andra enheter inom Försvarsmakten, Regeringskansliet samt andra myndigheter. Resor förekommer i tjänsten.

För befattningen krävs att du är initiativrik, ansvarstagande och strukturerad. Då arbetet ställer höga krav på förmåga att bygga och vidmakthålla goda relationer behöver du vara en lyhörd och prestigelös person med gott omdöme och hög integritet. Arbetet ställer också krav på mycket god förmåga att kunna växla mellan långsiktigt arbete och korta tidsförhållanden under högt tempo.  

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

 Krav

 • Du är officer eller civil med akademisk examen alternativt utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Du har erfarenhet av arbetsledande befattning.
 • Du har erfarenhet av verksamhetsplanering, verksamhetsuppföljning och koordinering av verksamhet.
 • Du har tjänstgjort i relevanta befattningar vid MUST >3år
 • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Du har mycket god kunskap om den militära underrättelse- och säkerhetstjänstens organisation, verksamhet och arbetssätt samt om det övriga svenska underrättelsesamhället.

Meriterande

Vi ser gärna att du har erfarenhet från internationell tjänstgöring och bred erfarenhet av kvalificerad analytisk verksamhet. Har du språkkunskaper utöver arbetsspråken svenska och engelska är det meriterande.


Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning och initialt chefsförordnande om tre till fyra år. Tillträde 1/6 2018 eller efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av chefen för Afrika och Asienavdelningen, Stefan Vestergren och ställföreträdande avdelningschef Ulrika Tallroth. Båda nås via växeln 08-788 75 00.

Information om rekryteringsprocessen: must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter är SACO Anders Markow, OFR/O Roger Ericsson, och OFR/S Katarina Kruse. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-01. Din ansökan ska innehålla cv samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. Urval sker löpande.Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 mars 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Sista ansökningsdag:2018-04-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan