HR-strateg med inriktning mot villkorsfrågor och lönebildning

Om tjänsten

Vi söker dig som har ett genuint intresse av HR-området och som är utvecklingsinriktad och driven av ständiga förbättringar inom det arbetsgivarpolitiska området. Dina personliga egenskaper kommer vara viktiga då medverkan i utbildningsinsatser, rådgivning och uppföljning av utvecklings- och förändringsarbete ingår i rollen.

I rollen ingår även att vidareutveckla lönebildningsfrågor ur ett försvarsmaktsgemensamt, långsiktigt, perspektiv och att därmed aktivt bidra till de av ledningen uppsatta verksamhetsmålen. Vidare ingår att genomföra omvärldsbevakning i syfte att vidareutveckla Försvarsmakten som attraktiv arbetsgivare.

Du kommer delta i förhandlingsarbetet bland annat genom att identifiera förändringsbehov, samt analysera effekter av föreslagna förändringar.

Befattningen är en av fyra befattningar på personalavdelningens villkorssektion och närmaste chef är Försvarsmaktens förhandlingschef. Villkorssektionen ansvarar för Försvarsmaktens kollektivavtal och har inom ramen för detta ett nära samarbete med bland annat Försvarsmaktens HR-Centrum.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Analysera, följa upp och föreslå förändringar inom villkorsområdet
Vidareutveckla Försvarsmaktens bestämmelser för lönebildning
Analysera arbetsgivarpolitiska konsekvenser inom ramen för utveckling av Försvarsmaktens personalförsörjningssystem
Utarbeta och föreslå arbetsgivarpolitiska riktlinjer
Aktivt medverka i förändringsledning inom ramen för myndighetens personalförsörjning
Omvärldsbevaka den svenska arbetsmarknaden i fråga om förmåner och anställningsvillkor
Direkt eller indirekt delta i villkorssektionens förhandlingsarbete

Krav
Relevant akademisk examen inom t.ex. PA, ekonomi, statistik
Minst fyra års erfarenhet av relevant kvalificerat arbete i HR-funktion
God kunskap om lönebildning
Väl vitsordat arbetsgivarorienterat synsätt
God kommunikationsförmåga i det svenska språket i såväl tal som skrift
Mycket goda kunskaper i Microsoft Excel

Meriterande
Erfarenhet av förändringsarbete
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter hos andra arbetsgivare än Försvarsmakten
Erfarenhet av arbete i SAP

Personliga egenskaper
Mycket god analytisk förmåga
Väl utvecklad förmåga att arbeta strukturerat och strategiskt
Förmåga att pröva nytt och kritiskt granska och utveckla en verksamhet och dess villkor
Anlägga helhetsperspektiv på frågor och angripa problem och möjligheter från olika vinklar, samt se sin egen roll i en helhet
Hög grad av integritet
Lösningsorienterad och prestigelös
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.
Slutkandidaterna kan komma att få genomföra kompletterande urvalsaktiviteter.

Övrigt
Tillträde snarast efter överenskommelse.
Befattningen är civil tillsvidareanställning.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till förhandlingschef Henrik Stålspets, 070-1484862, eller biträdande förhandlingschef Fredrik Frölén, 070-9650285.

Fackliga kontaktpersoner
SACO Camilla Robertsson (tfn 08-788 76 32, för TCO/Försvarsförbundet Pia Almström, tfn 08-788 84 07, för SEKO Hans Monthan, tfn 08-788 90 03, och för OFR/O Arne Nilsson, tfn 08-788 79 20.

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-23


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 mars 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-03-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan