Teleingenjör med inriktning Teknisk Bevakning

Om tjänsten


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består huvudsakligen av att självständigt genomföra driftsättningar, underhållsarbete (service) och mindre installationer (utökningar) på våra tekniska bevakningssystem med tillhörande IT-system. Inom Försvarsmakten används ett flertal larm/passage och CCTV-system såsom Sentrion S4, Galaxy, Unison, Milestone med flera, samt system framtagna av FMV. I tjänsten ingår även att fortlöpande utveckla och vidmakthålla de befintliga systemen samt arbeten i projektform. Arbetet utförs i huvudsak inom Försvarsmaktens lokaler och anläggningar. Jourtjänstgöring kan förekomma. Du måste vara beredd på att delta i systemstödsresor i utlandet. I anställningen ingår även att genomföra arbetsuppgifter som sker på hög höjd.

Kvalifikationer
Lägst gymnasieutbildning med inriktning El/Tele alternativt IT eller motsvarande kunskaper inhämtade inom arbetslivet.
Kunskaper om bevakningssystem/ säkerhetsystem/ IT-system.
Lägst körkort *B***

Meriterande
Goda kunskaper inom dokumentation (Autocad).
Dokumenterad utbildning inom Milestone, Unison.
Kunskaper inom Microsoft Server.
Kunskaper inom viritualiserade IT-plattformar.
Kännedom om nätverk (Cisco).
Kännedom om Försvarsmaktens tekniska utrustning.

Tillträde m.m.
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Upplysningar
Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av: Avdelningschef  Daniel Dahlin 0455-85393, 0708-88 82 71
Tekniska upplysningar om tjänsten lämnas av: Projektsamordnare Simon Wedeborg 0455-85320, 0721-86 17 87

Fackliga företrädare
SACO-F Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn 070-677 99 21
OFR/O Daniel Dahlin 0708-888271

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 mars 2018
  • Plats: Revingehed, Skåne län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Sista ansökningsdag:2018-04-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan